""
""

Kasiljas je čudo! Tri remek dela za osam minuta, Porto preživeo pakao Lisabona, ali je Benfika i dalje prva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.17. | 23:18

Remi na Lužu - 1:1

Ista meta, isto odstojanje. I Iker Kasiljas kao čuvar Portovih šampionskih ambicija. U rukavicama španskog golmana ostala je nada da će Zmajevi do kraja prvenstva da svrgnu Benfiku da liderske pozicije i prekinu njenu dominaciju portugalskim fudbalom.

Kasiljas je izveo tri čuda u drugom poluvremenu, na fantastičan način, kad su mnogi od 64.036 gledalaca na „Lužu“ videlo loptu u mrežu sprečavao domaćina da stigne do drugog vođstva i na taj način uspeo da svom timu obezbedi 1:1 u velikom derbiju 27. kola Primeire. Ovim rezultatom, Benfika jeste ostala lidera, jer ima i dalje bod više od Porta, ali do kraja mora da gostuje gradskom rivalu Sportingu, dok na prvi pogled deluje kako večerašnji gosti imaju lakši raspored (uz gostovanje Bragi) i šansu da posle tri godine prekinu vladavinu Orlova.

Izabrane vesti

Večeras su, najviše zahvaljujući Kasiljasu, uspeli da izbore remi, pošto je nekadašnji golman Real Madirda u razmaku od osam minuta ukrotio udarce Žonasa, pa Mitroglua, na kraju i kapitena Luizaa, za drugi remi velikih rivala ove sezone. Identičan onom u novembru.

Jedino što Iker nije uspeo da dohvati je udarac Žonasa sa bele tačke (Brazilac pogodio na svoj 33. rođendan), već u šestom minutu, kojim je domaćin stekao prednost, ali je na početkom drugog Maksi Pereira -nekadašnji prvotimac Benfike - matirao Edersona i potpisao se ispod rezultata posle kojeg je sve i dalja otvoreno.

Oba trenera napravila su mala iznenađenja u timovima. Rui Vitorija je umesto, ipak, tek sveže oporavljenog Ljubomira Fejse (nije bio ni na klupi) u vezni red vrstio Samarisa, dok je na levom boku u veznom redu prednost u odnosu na našeg Andriju Živkovića dobio Rafa Silva (uz napomenu da Srbin nije ni dobio šansu do kraja). I Nuno Espirito Santo je servirao jedno iznaneđenje, jer je ostavio Andrea Silvu na klupi, a u formaciji 4-3-3 u napadu su igrali Braimi, Hesus Korona i Tikinjo Soareš.

Upravo je ovaj poslednji imao šansu da u drugom delu pogodi za potpuni preokret, oteo je loptu na sredini terena, pobegao čuvarima, izbio sam pred Edersona, ali ga je golman Benfike u poslednji čas osujetio.

Veći doprinos meču, ipak, imao je Kasiljas pokazavši da je i u 36. godini vrhunski golman.

Evo jedne od njegovih spektakularnih intervencija....

Primeira, 27. kolo:

 

Šaves - Pasoš de Fereira 1:0 (1:0)
/Žeže 41ag/

Nasional - Vitorija Gimaraeš 1:2 (0:1)
/Zizo 90 - Rafael Miranda 25, David Tešeira 85/

Subota:

Tondela - Estoril 0:2 (0:1)
/Kleber 17 pen, 90+2 pen/

Boavista - Rio Ave 0:1 (0:0)
/Traore 76/

Benfika - Porto 1:1 (1:0)
/Žonas 7 pen - Pereira 49/

Nedelja:

17.00: Vitorija Setubal - Moreirense
17.00: Belenenseš - Feirense
19.00: Aruka - Sporting
21.15: Braga - Maritimo

TABELA

(FOTO: Action images)


tagovi

BenfikaEvropaIker KasiljasPortoPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara