""
""

Kavsi doveli Bogutovu zamenu - centra koji nije igrao dve godine! Lečio se od depresije, imao problema s drogom...

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.17. | 15:13

I to zadovoljstvo platiće ukupno 727.000 dolara

Činilo se da će potpisivanjem Endrjua Boguta Klivlend konačno rešiti sve probleme u centarskoj liniji, ali se angažman australijaskog veterana završio tragično. 

Izabrane vesti

Posle samo 58 sekundi debija u dresu Kavsa Bogut je slomio potkoleničnu kost, zbog čega je brzo dobio otkaz. Pritom mu je isplaćeno i 400.000 dolara, posle čega je aktuelni šampion krenuo u dalju potragu za adekvatnim rešenjem u rosteru. 

A slovo je palo na centra koji se dve godine nije bavio košarkom! I to zbog privatnih i problema s drogom. Međutim, kako javljaju dobro obavešteni američki mediji, 28-godišnji Leri Sanders postaće do kraja dana novi igrač Klivlenda. 

A to zadovoljstvo Kavse će koštati nešto više od 727.000 dolara. Od čega će 207.700 dolara otići na platu do kraja sezone, plus još oko 519.300 dolara otići će na porez za luksuz. 

Sanders bi u ugovoru trebalo da ima i opciju produžetka saradnje do kraja naredne sezone, ali sve će zavisiti od toga kako se nekadašnji igrač Milvokija bude snašao na terenu. 

Momak koji je krajem februara 2015. godine iznenada objavio da odlazi u penziju, sa navršenih tek 26 godina, imao je brojnih problema koji su uticali da mu karijera ode stranputicom. 

Najveći Sandersovi problemi počeli su krajem decembra 2014. godine, kada je prvo stavljen na Milvokijevu listu igrača koji nisu aktivni. Ovakav potez objašnjen je ličnim problemima igrača, da bi nedugo zatim bilo otkriveno da je Sanders uhvaćen kako koristi nedozvoljena sredstva. Odnosno - drogu. 

Sanders je potom objavio da završava karijeru kako bi ušao u program za lečenje od depresije, anksioznosti i afektivnih poremećaja. 

Krajem januara ove godine Sanders je potvrdio da se vraća na teren i da aktivno trenira ne bi li se izborio za ugovor u NBA ligi. Mesec i po dana kasnije - trebalo bi da postane član jednog od kandidata za šampionsku titulu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Endrju BogutLeri SandersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara