""
""

Kengurima kapa dole! Drhtao je Drim tim kao retko kad, ali je Super Melo sprečio decenijski šok!

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.16. | 01:55

Ipak, jedan od ključnih koševa ubacio je Kajri Irving na minut i po pre kraja susreta - 98:88

Neverovatna pobednička serija Drima tima se nastavlja! Nakon što su prebrodili ogromnu prepreku u vidu Australije ona je došla do brojke od 69 uzastopnih trijumfa. Ali, retko kad u poslednjoj deceniji, koliko i traje pomenuti niz, je tim Majka Kžiževskog tako drhtao i strepeo kao u susretu sa Kengurima. Ipak, SAD urezuje i treću recku na list uspeha u Riju, a Karmelu Entoniju idu apsolutno sve zasluge za to što je sprečen decenijski šok - 98:88 (29:29, 25:20, 13:21, 21:28).

Izabrane vesti

Australija je za borbenost, odlučnost, želju i prikazanu igru protiv najdominantnijeg tima današnjice zaslužila čistu desetku. Ma, jedanaest! Jer, u ovoj deceniji samo je Litvanija u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Londonu uspela da bude tako blizu skidanja skalpa američkim vanzemaljcima kao što je to Australija bila večeras. No, čak ni vrhunsko izdanje pulena Andreja Lemanisa nije bilo dovoljno da se zaustavi vanserijski strelac kakav je Karmelo Entoni.

Jedan od najboljih igrača NBA lige Utakmicu je završio sa čak 31 poenom i osam skokova, uz čak devet pogođenih trojki iz petnaest pokušaja. Od toga čak pet puta bio je precizan sa distance samo u prvom poluvremenu. Ali, one dve najbitnije stigle su početkom poslednjeg kvartala, kada je vezanim hicima odvojio Amere rezultatski, a od tog trenutka Drim tim praktično je samo održavao razliku do kraja meča. 

Mada, i nakon toga Australija je uspela da pripreti ozbiljno preko Milsa i Delavedove, ali je sporna pitanja rešio Kajri Irving trojkom na minut i po pre kraja meča. Nakon toga Kenguri više nisu mogli do iznenađenja. 

Super Melo imao je na drugoj strani ozbiljnu konkurenciju u Petiju Milsu, koji jeste ubacio koš manje, ali je čvrstoj američkoj odbrani naneo jako težak udarac. Jer, bio je praktično nezaustavljiv. Iskoristio je kompletno iskustvo koje nosi iz najjače košarkaške lige sveta i Amerima očitao ozbiljnu lekciju. Doduše, kao i cela australijska vojska. Poseban utisak ostavili su Metju Delavedova i Endrju Bogut i još jednom pokazali da su vezivno tkivo ovog sastava. Prvi je meč završio sa po 11 poena i asistencija, dok je drugi ubacio 15 koševa. 

Australijska igra ponovo je bila na vrhuncu, sa dosta brzih dodavanja i uz dobar protok lopte, a posebno je dobra bila konekcija na relaciji visokih i niskih igrača, pošto su jedni druge međusobno „hranili“ i gotovo svih 40 minuta bili u igri za pobedu. 

I pored lošeg dana koji su imali Ameri, te problema sa faulovima i slabe igre Demarkusa Kazinsa, uspeli su da na kraju izađu sa osmehom na licima. A uz Mela veliki uticaj imao je baš Irving. Dovoljno je samo reći da je vladar planete ubacio čak 17 trojki, ali i uhvatio čak 21 loptu u napadu, što je podatak za strahopoštovanje. To je, doduše i jedno od glavnih oružja ovog tima, kao i svih dosad - atletska i fizička dominantnost. 

Ovog puta naišli su na sebi ravnog rivala. Australiju sa pet solidnih NBA igrača, pa se samo još jednom potvrđuje da dosadašnji uspeh ovog sastava nije nimalo slučajan.


Australija – SAD 88:98 (29:29, 25:20, 13:21, 21:28)

Dvorana: Karioka Arena
Gledalaca: 10.957
Sudije: Hristos Hristodulu (Grčka), Huan Karlos Garsija (Španija), Robert Lotermozer (Nemačka).

Australija: Golding, Mils 30, Bogut 15, Ingls 7, Delavedova 11 (11as, 6sk), Brohof 2, Berstou 6, Liš, Bejns 4, Andersen 13, Motum, Martin.

SAD: Batler, Durant 14, Džordan 3, Louri 7, Barns, Derozan, Irving 19 (5as), Tompson 6, Kazins 6, Džordž 5, Grin 7, Entoni 31.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Peti Milskošarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija AustralijeKarmelo EntoniEndrju Bogut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara