"Marko Asensio"
"Marko Asensio"

Ko će biti novi Pirlo, Huntelar ili Morata? Asensio je na pol-poziciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 09:31

Španac najbliži osvajanju Zlatne lopte, Brumi iz Portugalije kvari posao to što je njegova reprezentacija eliminisana sa turnira najboljih mladih selekcija Evrope

Marko Asensio

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta posle grupne faze na listi najboljih strelaca na turniru mladih timova Evrope vode dva igrača  - Marko Asensio iz Španije i Bruma iz Portugalije sa po tri data gola.

Asensio će sa Furijom igrati polufinale protiv Italije, dok je Bruma zajedno sa reprezentacijom Portugalije ispao sa turnira i praktično nema šanse da poveća svoj učinak.

Po dva gola do sada dali su i Enis Bardi (Makedonija), Martin Hrijen (Slovačka), Saul Njigez (Španija) i Kenet Zohore (Danska). Ali, svi osim Njigeza su eliminsani sa turnira.

Dakle, vrlo lako bi trka mogla da se svede na Asensija i Njigeza, dok dosta zavisi i od toga ko će se plasirati u finale. Ima još vremena da se stvari okrenu.

Asensio je na pol-poziciji zbog  het-trika koji je postigao na startu turnira kada je bio  veoma efikasan protiv Makedonije. Protiv Portugalije nije pogodio, a protiv Srbije u grupi nije ni igrao. Tako da je u dve utakmice stigao do brojke od tri gola.

Ukoliko dva igrača  budu poravnata na vrhu liste  strelaca sa istim brojem datih golova, prvi sledeći kriterijum biće broj asistencija, a ako i to bude nerešeno gledaće se broj datih golova u odnosu na broj minuta provedenih na terenu.

Kako Španija igra nikako ne bi  trebalo da iznenadi ako Zlatna kopačka dođe baš iz redova Furije. Njigez iz prikrajka vreba i mogao bi da ugrozi svog saigrača na vrhu  tabele. Njih dvojica i jesu dve glavne zvezde turnira, pa zato njihove partije i efikasnost ne treba da čude. To su fudbaleri Atletiko i Real Madrida.

Verovatno bi im opasni Bruma, momak koji je ovog leta prešao iz Galatasaraja u Lajpcig bio prava smetnja u ovom pogledu da je Portugalija ostala na turniru, ali ga je eliminacija sasekla u poboljšanju skora.

Podsetimo, uoči početka turnira najveći favorit za Zlatnu kopačku bili su Injaki Vilijams i Davi Zelke sa kvotom 4,50, dok je odmah iza njih bila grupa igrača sa kvotom 5,50 koju predvodio upravo Marko Asensio, a u kojoj su bili i Gonsalo Guedes i Domeniko Berardi. Kvota na Saula Njigeza bila je 7,00, a na Brumu čak 8.00.

Zlatne  kopačke U21  turnira u ovom veku (u zagradi je broj datih golova na završnom turniru)

2015 – Jan Kliment, Češka Republika (3)
2013 – Alvaro Morata, Španija (4)

2011 – Adrijan Lopez, Španija (5)
2009 – Markus Berg, Švedska (7)
2007 – Maceo Rajters, Holandija (4)
2006 – Klas Jan Huntelar, Holandija (4)
2004 – Alberto Đilardino, Italija (4)
2002 – Masimo Makarone, Italija (3)
2000 – Andrea Pirlo, Italija (3)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalpoljska 2017Marko AsensioEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara