Ko preživi, pričaće

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.05.18. | 14:25

Bitka za opstanak u Gdanjsku, Lehija dočekuje Nečecu

Stanje u plej-autu najjačeg ranga Poljske je gotovo nepromenjeno u odnosu na kraj ligaškog dela takmičenja. Sandecja i LKS Nečeca su toliko loši, da im gotovo sigurno nema pomoći ove sezone. Večeras je možda i poslednja nada za pretposlednjeplasirani LKS, pošto bi eventualnom pobedom pokušao da ugrozi Lehiju, koja je pet bodova daleko od davljenika. Do kraja je ostalo još četiri kola, teoretski je sve moguće, mada oni koji prate fudbal u Poljskoj smatraju da je ovde sve odavno rešeno.

Ipak, svaka utakmica je priča za sebe, pa tako danas Termalika ima priliku da "jednim udarcem ubije dve muve", odnosno da pobedom nad direktnim rivalom u Gdanjsku ne dobije samo tri poena, već spreči Lehiju da ona napreduje. Možda zvuči nerealno, međutim Nečeca je ove sezone uspešnija u susretima sa Lehijom. Slavila je kod kuće 2:1, pogotkom u 90. minutu, a zanimljivo u Gdanjsku je izvukla bod, takođe u 90. minutu (2:2). Dakle, tim u kome je zamenik kapitena Miloš Krasić očigledno ostaje bez koncentracije u završnici.

Izabrane vesti

Lehija je u plej-ofu ostvarila pobedu nad Arkom, koja je, iako najbolje plasirana na startu, delila bodove u doigravanju jer je sve karte bacila na finale kupa koje je izgubila od Legije prošle srede. Tim iz Gdanjska iskoristio je povoljan raspored, ali večeras je u prilici da pozitivnim rezultatom odbije napad davljenika. I jedni i drugi primaju dosta golova u poslednje vreme. Nečeca je matirana najmanje dva puta na sedam od prethodnih devet utakmica, kao i na osam od minuli devet gostovanja, dok je Lehija primila dva ili više pogodaka na četiri od proteklih pet domaćinstava. Zato, gol na obe strane, pa kud puklo, da puklo...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 8646 PO1PT Lech.Gdansk - Lks Nieciecza tgg gg 1,73
Ukupna kvota1,73

POLJSKA 1, PLEJ-AUT - 34. KOLO

Petak
18.00: (2,05) Krakovija (3,30) Slask (3,45)
20.30: (1,80) Lehija (3,45) LKS Nečeca (4,20)

Subota
15.30: (3,45) Sandecja (3,20) Pjast (2,10)
18.00: (1,55) Pogon (3,80) Arka (5,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Lehijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara