"Krneta"
"Krneta"

Ko treba da čini štoperski tandem Zvezde? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.13. | 20:19

Martinović, Lazić, Krneta i Omega pravili su pionirske greške u prvih osam kola Superlige. Da li će Slaviša Stojanović gurnuti u vatru mladog Arauha?

KrnetaDefanziva je trenutno najveći problem Crvene zvezde. Na osam prvenstvenih i četiri evropske utakmice crveno-beli su primili čak 13 golova, što mu dođe skoro 1,1 po meču. Za nekoga ko ima šampionske ambicije to je i suviše! Trener Slaviša Stojanović priznao je da koji god štoperski tandem izvede na teren - neko napravi pionirsku grešku!

Sezonu na štoperskim mestima započeli su Krneta i Lazić. Mladi tandem debitovao je u Evropi protiv IB Vestmaneje i nije imao mnogo posla na „Marakani“ (2:0), ali dosta je duvalo na Islandu, gde je stvar spašavao golman Boban Bajković, uključujući i penal u 78. minutu meča posle igranja rukom Krnete. Usledilo je gostovanje Černomorecu, gde se brzi Đa Đeđe uz pomoć Sito Riere prosto poigravao sa Krnetom i Lazićem (3:1). To je osvestilo trenera Slavišu Stojanovića i umesto Krnete protiv Javora na otvaranju nove sezone u Superligi sve karte bacio bacio na tek pridošlog Novaka Martinovića. Tada je Ifeani Onjilo od iskusnog defanzivca napravio amatera, naterao ga da dobije crveni karton u 70. minutu, a sebi kupio kartu za Beograd.

Zvezda je potom dočekala Jagodinu, poslednji bedem opet su činili Krneta i Lazić. Prvo poluvreme je bilo kao iz snova, dva gola Miloša Ninkovića, a onda u finišu drugog poluvremena prava drama, kada je Gogić smanjio rezultat. Lazić i Krneta nisu mogli da se sastave, a samo zahvaljujući ponovo Bajkoviću Zvezda je uspela da zadrži ceo plen (2:1).

Usledila su dva meča bez primljenog gola, protiv Napretka u Kruševcu (1:0) i Radničkog u Kragujevcu (2:0), kada su se na poziciji štopera menjali sva trojica defanzivaca. Duvalo je i tada na sve strane, ali mreža Bajkovića ostala je netaknuta. Onda je došao duel sa Donjim Sremom i puna „Marakana“ povodom jubileja – 60 godina od izgradnje našeg najvećeg stadiona. Zvezda je vodila sa 2:0, ispred Bajkovića su stajali Martinović i Lazić, a onda su u poslednjih 15 minuta prokockali vođstvo i igrača više (2:2). Isti tandem našao se na terenu Obilića, gde je novajlija u ligi, Voždovac, iskoristio kiks Lazića i naneo crveno-belima drugi poraz u sezoni.
MartinovićStojanović je izvukao poslednjeg keca u rukavu, Robertsa Omegu, kome je pružio šansu u nacionalnom kupu protiv Proletera u paru sa Martinovićem i činilo se da je konačno dobio što je tražio (3:0), pogotovo posle ubedljive pobede nad Spartakom (5:0). A onda je stiglo pomračenje na Banovom Brdu. Reprezentativac Liberije je već u 17. sekundi ničim izazvan pao na dupe i dao vetar u leđa Čukaričkom. Posle povrede Martinovića, ušao je Krneta, a to je najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela Superlige iskoristio i još jednom kaznio odbranu Zvezde nanevši joj treći prvenstveni poraz (2:0).

Kada se podvuče crta niko od četvorice štopera nije opravdao očekivanja, štaviše ne zna se koji je bio gori. Za Lazića se može konstatovati da je još mlad i da je pred njima vreme, Krnetu i dalje prate duhovi prošlosti i teško će pobeći od njih, Omega još nije stigao dotle da ga navijači uzmu na zub, dok je iskusni Martinović možda i najviše razočarao.
ArauhoInteresantno da peti štoper koga na raspolaganju ima StojanovićMigel Arauho – još nije odigrao ni minut u zvaničnim mečevima. Pojačanje iz Perua, plaćen 200.000 evra, dovoden je izgleda da sa tribina prati šta se dešava na terenu, a odigrao je tek po neku prijateljsku, na primer protiv Zemuna i Vrbasa. Možda će posle reprezentativne pauze konačno dobiti šansu da pokaže šta zna. Do tada, odnosno do zimskog prelaznog roka, slovenački stručnjak moraće da kombinuje sa onim čime raspolaže i da se nada da su u međuvremenu „pioniri“, koje je spominjao posle poraza od Brđana, stasali barem za omladince...    

Kome bi, prema vašem mišljenju Slaviša Stojanović, trebalo da ukaže priliku u nastavku prvenstva? Možete glasati u našoj anketi ispod teksta...

(FOTO: Star sport, MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazićJovan KrnetaMigel ArauhoNovak MartinovićRoberts OmegaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara