"Kobi Brajant protiv Toronta"
"Kobi Brajant protiv Toronta"

Kobi spustio rampu Torontu, San Antonio, Golden Stejt i Memfis ne staju! Mirotiću ’’balkanski’’ derbi protiv Netsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.12.14. | 08:56

Šest od osam mečeva u noći između nedelje i ponedeljka pripalo je gostima

Kobi Brajant protiv Toronta

Toronto je drugi put uzastopno poražen i to od prežaljenih Los Anđeles Lejkersa- 122:129 koje je do pobede predvodio Kobi Brajant tripl-dabl učinkom. San Antonio je nastavio pobednički niz i trijumfom u Bostonu- 111:89 došao je do sedme uzastopne pobede, dok su Golden Stejt i Memfis zadržali čelne pozicije na Zapadu pobedama nad Detroitom, odnosno Sakramentom.

Izabrane vesti

Tokom čitavog duela između Lejkersa i Reptorsa bilo je izuzetno neuizvesno, a pobednika smo dobili tek nakon produžetka koji su Jezeraši u svoju korist rešili rezultatom 20:13 i na kraju slavili- 129:122. Tim iz Los Anđelesa predvodio je Kobi Brajant koji je upisao 31 poen, 11 skokova i 12 asistencije, te je svojim 20. tripl-dabl učinkom u karijeri doneo trijumf svojoj ekipi. Pomoć je imao u Niku Jangu koji je dodao 20 poena, dok je, s druge strane, u odsustvu povređenog Demara Derouzana Toronto vukao Kajl Lauri koji je ubacio 29 poena i podelio devet asistencija.

 Veliko Brajantovo veče u kojem je ujedno stigao i do 6.000 asistencija u karijeri oduševilo je njegove saigrače.
’’Kobi je bio neverovatan večeras! Čoveče, delio je asistencije svima, skupljao skokove, pogađao šuteve i igrao poput plejmejkera. Kada igra na taj način, onda svi igramo bolje. Sjajan je on na svakom meču, ali ovo je nešto posebno’’, rekao je nakon duela Karlos Buzer.

S druge strane, na Zapadu ništa novo! Greg Popovič se vratio na klupu San Antonija nakon dva meča pauze zbog zdravstvenih problema, ali se u rezultatima i igri Sparsa ništa nije promenilo. Aktuelni šampion i dalje melje rivale, a ubedljivom pobedom nad Boston Seltiksima na strani - 111:89 stigao je i do svoje sedme vezane pobede. Kao i obično, nije se znalo od koga preti veća opasnost u San Antoniju, te je ovoga puta iskočio Deni Grin koji je ubacio 18 poena, dok je Boris Dijao dodao 15. Bolji od ostalih u ekipi Bostona bio je Džef Grin sa 16 pogodaka, Evan Tarner postigao je četiri manje, ali to nije bilo dovoljno ni za ozbiljniji otpor braniocu titule i Boston ostaje na samo četiri pobede nakon 14 duela.

Golden Stejt je, s druge strane, nastavio da oduševljava igrom i rezultatima, vezali su devet pobeda, a ovoga puta stradao je Detroit za 14. trijumf Ratnika nakon 16 mečeva. Nije tim Stiva Kera imao mnogo problema sa slabašnim Pistonsima koji  ove sezone imaju tek tri trijumfa iz 17 utakmica, te su Voriorsi lagano slavili u Motor sitiju- 104:93. Drejmond Grin je ovoga puta bio najefikasniji u Golden Stejtu sa 20 poena, a Stef Kari i Klej Tompson nisu mnogo zapinjali, pa su ubacili 16, odnosno 15 pogodaka. Detroitu nisu mnogo pomogla ni 23 poena Kentavijusa Koldvel-Poupa, kao ni poen manje Brendona Dženingsa, te će Sten Van Gandi ozbiljno morati da se zapita šta ne štima u njegovoj ekipi.

Memfis je jedina ekipa kojoj Ratnici iz Ouklenda gledaju u leđa, a tako će ostati i nakon sinoćnih mečeva pošto su Grizliji ostvarili i 15. pobedu od početka sezone. Žrtva je ovoga puta bio Sakramento koji je u svojoj Slip Trejn areni položio oružje pred kaznenom ekspedicijom Dejva Jegera- 85:97. Kingsi nikako nisu mogli da pronađu rešenje za Zeka Rendolfa koji im je ubacio 22 poena uz 12 uhvaćenih lopti, a drugi član unutrašnjeg tandema Memfisa Mark Gasol dodao je 18 pogodaka. Kako u timu iz prestonice Kalifornije nije bilo Demarkusa Kazinsa, odgovornost je preuzeo Rudi Gej koji je zabeležio 20 poena, pomoć je imao u Benu Mekelmoru koji je meč završio sa dva manje, ali sve to nije bilo dovoljno da se stane na put strašnim Grizlisima.

Čikagu je pak pripao balkanski derbi istočne konkurencije pošto je Nikola Mirotić u dresu Bulsa uspeo da savlada Bojana Bogdanovića i Mirzu Teletovića koji nastupaju za Bruklin- 102:84. Bikove su do 11. trijumfa u sezoni pogurali Džimi Batler sa 26 i Pau Gasol sa 25 poena i 13 skokova, dok je Mirotić zabeležio svoj prvi dabl-dabli u NBA ligi zabeleživši po 12 poena i skokova. S druge strane, Netse je predvodio Bogdanović koji je sa 13 poena bio najefikasniji u timu Lajonela Holinsa, a Džeret Džek je dodao jedan poen manje od hrvatskog reprezentativca.

NBA:

Boston – San Antonio 111:89
Bruklin – Čikago 84:102
Detroit – Golden Stejt 93:104
Sakramento – Memfis 85:97
Njujork – Majami 79:86
Finiks – Orlando 90:93
Portland – Minesota 107:93
LA Lejkers – Toronto 129:122 (nakon produžetaka)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BulsKajl LauriKlej TompsonKobi BrajantLos Anđeles LejkersMark GasolNBA ligaSakramento KingsStef KariZek Rendolf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara