"Gradski stadion u Subotici"
"Gradski stadion u Subotici"

Koliko bodova ima Spartak i ko je fenjeraš Superlige?

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.15. | 16:58

Četiri su oduzeta zbog izvođenja druge postave u meču sa OFK Beogradom, pa bi trebalo da ih bude sedam, ali ćete svuda, pa i na sajtu prvenstva, pročitati da Subotičani i dalje imaju 11

Gradski stadion u SuboticiMogli ste sigurno ovih dana da, prateći vesti o Superligi u raznim medijima, pročitate o "fenjerašu Jagodini". Ali ste isto tako mogli da pročitate da začelje tabele zauzima i - Spartak. O čemu se radi? Naravno o kazni koju je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla Subotičanima zbog izvođenja drugog tima u meču sa OFK Beogradom.

Disciplinci FSS na čelu sa Slavišom Kokezom tada su, a ima tome već mesec dana, Golubovima oduzeli četiri boda. Međutim, na sajtu Superlige i dalje piše da Spartak ima 11 bodova. Uz bolju gol razliku od Jagodine to bi značilo da su Ćurani na dnu. Iako bi, prema zamisli Disciplinske komisije FSS, na tom mestu trebalo da bude Spartak sa svega sedam bodova?
"Zavisi samo ko to kako registruje", odgovara direktor Superlige Vladimir Bulatović  koga smo pozvali ne bismo li razrešili dilemu.
"Spartak je kažnjen, ali je i u postupku žalbe. I to je sada na arbitraži, pa onda ide na Komisiju za žalbe. I dok se to ne razreši stoji tih 11 bodova. Ali stoji i kazna", dodaje Bulatović, pa javnost valjda i dalje može da po volji ređa timove na tabeli Superlige.

Izabrane vesti

Mesec dana je već prošlo. Ne boje li se u Superligi da će se, ako ceo slučaj potraje još malo, dovesti do velike konfuzije u borbi za opstanak?
"Ma ne, znaće se to brzo. Sigurno pre kraja ovog prvog, jesenjeg dela sezone", kategoričan je direktor.

A ako Spartak počne da isteruje pravdu sve do Suda za arbitražu u sportu u Lozani? Postoji li uopšte ta mogućnost pošto se proteklih nedelja moglo čuti da CAS nema ingerencije nad domaćim takmičenjima, već samo nad međunarodnim sporovima?
"Ne, nadležan je Sud u Lozani. Naravno, tek kada se iscrpe sve mogućnosti pred domaćim organima. Ali u ovakvim slučajevima su sva prava prepuštena nacionalnim savezima da se njima bave. Pa i kada slučaj ode pred CAS, sudeći iz dosadašnje prakse, to se po nekom automatizmu vrati na nacionalni savez", uverava Bulatović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zajednica superligašaVladimir BulatovićSuperligaSrbijaJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara