""
""

Kome idu bodovi, pa i titula?

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.05.13. | 11:06

Pitali smo Kralja, Pjanovića, Vukića i Krupnikovića

 

Navijačima nije svojstveno da pesimizmom “malerišu” omiljene timove, pa se tako ni od ljudi kojima su nekada pevali Sever, odnosno Jug, ne može očekivati da unapred odustanu od pobede Crvene zvezde ili Partizana u 144. večitom derbiju.

Izabrane vesti

Ipak, želeli smo da saznamo kako pred okršaj koji odlučuje o šampionskoj tituli u Superligi razmišljaju oni koji su u sudarima beogradskih rivala ostavili zapažen trag.

Zvonimir VukićZVONIMIR VUKIĆ – VEĆ OD SUTRA 25:25 U TITULAMA

Iako to neće da izgovori iz reči Zvonimira Vukića, čoveka koji je Partizanu doneo poslednju pobedu u duelima sa Crvenom zvezdom, jasno se vidi da je nekadašnji plejmejker crno-belih uveren da je tim iz Humske izraziti favorit u današnjem meču. Iako…
“Zvezda je u nešto boljoj psihološkoj situaciji zbog rezultata u poslednje vreme. Ali, fudbalski kvalitet je na strani Partizana”, počinje Vukić razgovor za MOZZART Sport.

Vukić je zato uveren da od sledeće sezone Crvena zvezda neće biti najtrofejniji klub Srbije, barem kada su titule prvaka u pitanju.
“Verujem u našu ekipu i rad trenera Vukla Rašovića, kao što verujem da ćemo se već u subotu izjednačiti sa komšijama po broju osvojenih titular, a već sledeće sezone povesti u toj borbi. Imamo mnogo dobrih pojedinaca, koji bi mogli da reše utakmicu, ali tipujem na naše napadače. Bez obzira na to kako bude Vuk sastavio tandem špiceva”, kategorički će Vukić.

Mihajlo Pjanović i Saša IlićMIHAJLO PJANOVIĆ – OVAKVU ŠANSU NE SMEMO DA ISPUSTIMO     

“Hej, Pjano, skoči i daj gol glavom”, dugo je odzvanjalo severnom tribinom, a junak te navijačke pesme apeluje na sadašnju generaciju Crvene zvezde da protiv Partizana igra glavom i ne propusti priliku koja se retko ukazuje.
“Šanse su podjednake. Nijedni, ni drugi nisu u Bog zna kakvoj formi, ali ipak mislim da zbog kompletne situacije Zvezda ima šansu koju ne sme da ispusti”, ističe Mihajlo Pjanović i nastavlja u dahu.
“Mora da igra hrabro, da napadne od prvog minuta. Nema tu mesta taktiziranju. Uostalom, u derbiju odlučuje trenutak inspiracije, jedan igrač može da napravi razliku”.

Da li bi golgeter Zvezde Abiola Dauda mogao da bude taj?
“Znam da ga navijači vole, ali golovi su za svakog napadača jedino merilo, a on je do sada postigao četiri. Sada je vreme da pokaže da li je pravi”.

Nikola Žigić i Ivica KraljIVICA KRALJ – KLJUČ JE U RUKAMA STOJKETA, ILIĆA I MARKECA

Jedan od igrača od kojeg navijači Partizana mnogo očekuje jeste i golman Vladimir Stojković, a ko bolje zna kako je među stativama na večitom derbiju od Ivice Kralja? A kada i on kaže da bi popularni Stojke mogao da bude junak meča onda to dobije na težini.
“Stojković bi mogaod a bude ključan igrač, jer standardno dobro brani protiv Zvezde.Tu je i Saša Ilić o kome je sve rečeno, ali I Lazar Marković. Njegova prodornost i brzina su veliko pojačanje za Partizan u ovoj utakmici”, odgovara Kralj.

Ipak, iskreno priznaje da ima i stvari koje naginju na vodenicu crveno-belih.
“Zvezdina sitna prednost je ta serija pozirivnih rezultata, ali Partizan je taj koji igra kod kuće i ima vise bodova što je obično bitan faktor u derbi mečevima. Međutim, ne očekujem fudbalski spektakl kada je sadržaj utakmice u pitanju. Mnogo je važna za obe ekipe, pa pretpostavljam da će i jedni i drugi stegnuti ući u nju. To naravno ne mora ništa da znači jer mnogo toga zavisi od načina na koji će meč biti otvoren I nečijeg eventualnog vođstva”.

Nebojša KrupnikovićNEBOJŠA KRUPNIKOVIĆ – DA SE VIDI KO JE BOLJI

Strelac jednog od najlepših, ako ne i najlepšeg gola u istorijih večitih derbija Nebojša Krupniković ne odbacuje ni mogućnost da će meč odlučiti nečija greška, a ne majstorija?
“Ni Crvena zveda, ni Partizan nisu baš u nekoj formi, pa su na istim startnim pozicijama. Ne prikazuju neki zavidan fudbal. Pobeđuju, ali ne igraju lepo. Doduše, u derbiju to ništa ne znači. Uvek u derbiju presude detalji, inspiracija jednog igrača, penal, ruka, neki faul, pa i greška koja te odvede u poraz. Obično derbi nosi ili pobednika ili tragičara”, iskreno će Krupniković.

Ipak, veruje da ćemo od 19.30 gledati “super derbi”.
“Igra se za titulu i ovo je prava prilika da se vidi ko je bolji. Zvezda mora da u utakmicu uđe sa idejom da pobedi, u nekom uspešnom nizu je, ali sada to mora da kruniše. Partizanu odgovara i remi, pa crveno-beli ne smeju da srljaju, ali ni da kalkulišu”.


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaIvica KraljMihajlo PjanovićNebojša KrupnikovićFK PartizanSrbijaSuperligaZvonimir Vukic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara