"Grizman"
"Grizman"

Konačno Grizman: Dva gola Francuza, dve asistencije Kokea i efikasna pobeda Atletika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 19:47

Đukićeva Kordoba primila četiri gola, Raul Garsija ramenom savladao golmana gostiju

GrizmanIako je aktuelni šampion Atletiko Madrid je u opasnoj senci Reala i Barselone, ali su Jorgandžije novom pobedom potvrdile da će opet biti ozbiljan konkurent za osvajanje titule. Ono što najviše raduje Dijega Simeonea je to što je najveće pojačanje kluba ovog leta Antoan Grizman konačno proradio. Pobeđena je Kordoba Miroslava Đukića – 4:2.

A prvaci Španije su tek u 43. minutu došli do prvog gola i to naravno posle prekida, lopta je došla do Grizmana koji je demonstrirao fantastičnu tehniku pri prijemu i onda postigao svoj prvi gol u Primeri noseći dres Atletika, mada je lopta zakačila igrača domaćih Lusa.

Izabrane vesti

Gosti su uzvratili u drugom poluvremenu preko pozajmljenog igrača Porta Nabila Gilasa, Alžirac je odlično reagovao glavom posle kornera i savladao Moju.

Ali su gosti kratko imali razlog za optimizam pošto je Francuz postigao svoj drugi gol na meču samo četiri minuta kasnije. Huanfran je sa desne strane centrirao na prvu stativu, a Grizman se odlično izvukao i dobrim udarcem glavom doneo novu prednost svojoj ekipi.

Još četiri minuta je prošlo, a golman Kordobe je zaplivao posle kornera Atletika i to je iskoristio Mario Mandžukić za treći gol svoje ekipe. Naravno, na asistenciju neprikosnovenog Kokea.

Ali vezista domaće ekipe nije završio te je u 80. minutu odlično proigrao Raula Garsiju koji je ramenom prebacio golmana i postigao peti gol na utakmici.

To nije bilo sve pošto je Nabil Gilas postigao svoj drugi gol na utakmici posle slabe intervencije odbrane domaće ekipe, ali to je bila slaba uteha za navijače Kordobe. 

PRIMERA, 10. kolo

Petak:

Deportivo – Hetafe 1:2 (0:1)
/Postiga 80 – Fabri 35ag, Lafita 46/

Subota:

Granada – Real Madrid 0:4 (0:2)
/Ronaldo 2, Rodrigez 31, 87, Benzema 54/

Atletiko Madrid – Kordoba 4:2 (1:0)
/Grizman 43, 58, Mandžukić 62, Raul Garsija 80 – Gilas 53, 87/

20.00 Barselona – Selta Vigo
22.00 Real Sosijedad – Malaga

Nedelja:

12.00 Atletik Bilbao – Sevilja
17.00 Viljareal – Valensija
19.00 Levante – Almerija
21.00 Elče – Espanjol

Ponedeljak:

20.45 Rajo Valjekano – Eibar

(FOTO: Action images)


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridEvropaKokeKordobaMario MandžukićMiroslav ĐukićNabil GilasPrimeraRaul GarsijaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara