""
""

Korupcija u Partizanu – Mire Radović roleksom kupovao odlazak u Legiju?

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.16. | 12:10

Poljski medij Fakt24 tvrdi da je iskusni vezista morao da podmiti jednog funkcionera crno-belih kako bi mogao da se vrati u Legiju

Počelo je euforično, završilo se – tužno! Jedan od najboljih fudbalera poljske Legije u ovom trenutku Miroslav Radović nije pronašao sreću letos u matičnom Partizanu. Verovalo se da će iskustvom i tehničkim kvalitetima biti jedan od stožera Parnog valjka, ali na kraju je bio jedan od krivaca za evropski podbačaj i ispadanje od Zaglebja.

Izabrane vesti

Potpisao je ugovor na dve godine, ali je napustio Humsku posle samo dva meseca. Vratio se na mesto uspeha, u redove Legije iz Varašave, gde je nastavio da žari i pali kao nekada. U dosadašnjem delu sezone postigao je šest golova i upisao osam asistencija. Na sve to došla su sjajna izdanja protiv Real Madrida.

Možda je to dokaz da je Partizan mogao da ga sačeka. Ali sudeći po pisanju medija u Poljskoj, pojedini čelnici crno-belih imali su valjan razlog da puste vihorno krilo u Legiju.

Portal Fakt24 doneo je vrlo zanimljivu priču o tome da je Miroslav Radović morao da pronađe alternativan način kako bi dobio papire u Partizanu i prešao Legiju.

Sve je počelo da kuva na venčanju jednog fudbalera Legije kada se Mire susreo s direktorom Legije. Tada je predstavnik poljskog kluba poručio Radoviću da im je potreban za Ligu šampiona. Dogovorili su Radovićev povratak u Varšavu, u slučaju plasmana u takmičenje po grupama. Ostalo je samo da se s takvom opcijom saglasi Partizan.

Kako dalje navodi pomenuti Fakt24, Radović je vrlo brzo ubedio predsednika (Ivan Ćurković u tom trenutku) i trenera Partizana (Ivan Tomić u tom trenutku) da treba da ga puste u Legiju. Međutim, takvom raspletu se usprotivio jedan od funkcionera crno-belih, kojem Poljaci ne navode ime. Radović je shvatio da pomenutog čelnika treba da, narodski rečeno, „podmaže“. Poklonio mu je skupoceni ručni časovnik „roleks“ čija vrednost se procenjuje na 20.000 zlota (oko 4.500 evra). Posle toga Radović je dobio papire, iako su navijači bili nezadovoljni... Poljaci pominju i da je prilikom odlaska Radović sreo na klupskom parkingu jednog od čelnika crno-belih, da je bilo neprijatnih scena, pa čak i razbijanja stakla na automobilu...

Što se tiče Legije, ona je napravila odličan potez. Radović odlično igra i u prvenstvu i u Ligi šampiona, gde njegov tim naredne srede dočekuje Sporting i ima šansu da se pobedom dokopa proleća u Ligi Evrope.
„Želimo da igramo u Evropi i na proleće. Ovo je mnogo važan meč za nas. Idemo na pobedu“, izjavio je Miroslav Radović.

Foto: Action Images


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiroslav RadovićLiga šampionaLegijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara