Kostarika pobeđena i nadigrana! Afrikanci pokazali Srbiji kako... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 22:00

Rival Srbije razočarao na Alijanc Rivijeri

Protivnik Srbije u prvom kolu Mndijala u Rusiji je večeras pokazao slabe tačke koje bi mogle da se iskoriste. Kostarika je u duelu odigranom u Nici poražena od Tunisa 0:1. 

Kostarikanci su opet ostali verni sistemu sa petoricom igrača u poslednjoj liniji. Dve izmene u odnosu na meč sa Škotima su: levog beka Brajana Ovijeda je zamenio Fransisko Kalvo, a štopera Đankarla Gonzalesa je zamenio Vaston Menli. I razlika je to što je Danijel Kolindres više igrao u napadu nego u veznom redu pa je večerašnja formacija izgledala više kao 5-3-2 nego 5-4-1 protiv Škota.

Izabrane vesti

Kostarika je igrala u sastavu: Navas - Gamboa, Akosta, Vaston Menli, Duarte, Kalvo - Borhes, Ruiz, Teheda - Kolindres, Urenja.

Ali za razliku od duela sa Škotskom, skoro najjači tim Los Tikosa večeras nije pokazao skoro ništa. Imali su šanse preko Borhesa Urenje, ali ih nisu iskoristili i to je bilo sve od njih. Tunis je debelo nadigrao i zasluženo pobedio četvrtfinalistu prethodnog Mundijala. Držali su loptu u posedu, imali bolje prilike i poluprilike i mogli da postignu i još koji gol. Kostarika u drugom poluvremenu nije stvorila nijednu šansu, a čak ni iz kontranapada nije bila opasna. Nova generacija tunišanske reprezentacije obećava, a treba istaći da su bili lišeni pomoć lokalnog idola i „najboljeg Afrikanca kojeg Evropa nije videla“ Jusufa Msaknija, koji je povređen. Sa njim u timu bi to bio još moćniji Tunis. Ali i ovaj sastav sa Vahbijem Kazrijem kao prvom zvezdom je bio dovoljan da se savlada Kostarika. Tunisu je ovo bila odlčna proba za duel sa Panamom koji ih očekuje na SP u Rusiji. 

Upravo je Kazri presudio Kostarikancima u 36. minutu kada je sjajnim lažnjakom izbacio Vaston Menlija, a potom prevario istrčalog Navasa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara