""
""

Kovalčuk i Đavoli očitali lekciju i Ovečkinovim Kapitalsima

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.13. | 10:57

Nju Džersi zabeležio i treću pobedu od početka sezone savladavši Vašngton sa 3:2 u okršaju dva ruska superstara na ledu

 

Izabrane vesti

Posle velike borbe i produžetka hokejaši Nju Džersija savladali su Vašington Kapitalse rezultatom 3:2. Strelac gola odluke u produžetku bio je ruski internacionalac Ilja Kovalčuk.
„Sjajno smo igrali produžetke. Nikada ne odustajemo“, rekao je Kovalčuk.

Ovo je treća pobeda Nju Džersija koji je stoprocentan od početka lige dok su Kapitalsi ove sezone bez pobede. Aleksandar Ovečkin je bio gotovo neprimetan, možda i zbog činjenice da je prebačen na levu stranu napada. Veteran među stativama Brodur ga je fenomenalno čitao i ruski as že verovatno želeti da ovaj meč što pre zabopravi. 

Boston je ostvario treću pobedu u sezoni. Bruinsi su na svom terenu bili bolji od Njujork Ajlandersa sa 4:2. Ključni momenat meča desio se u trećem periodu kada je samo Boston pogađao i sa dva gola rešio meč. Ajlanderima je ovo drugi poraz uz isto toliko pobeda.

Bafalo je neprijatno iznenadio svoje navijače izgubivši kod kuće od Karoline rezultatom 3:1. Posle prva dva perioda nije bilo golova da bi Karolina prvo povela sa 2.1 da bi golom Džeja Harisona stavila tačku na meč. Obe ekipe imaju identičan skor od dve pobede i dva poraza.

Sjajan meč odigrali su Detroit i Minesota. Slavila je domaća ekipa Detroita 5:3 posle fenomenalne druge trećine kada su i stekli prednost.
„Dobili smo ono što smo i zaslužili jer nismo igrali dobro“, izjavio je kapiten Minesote Henrik Zeteberg posle meča. Oba tima imaju skor 2-2.

Tampa Bej bila je bolja od Otave rezultatom 6:4. Iako su gubili na kraju druge periode uspeli su da postignu tri gola u poslednjoj deonici i zabeleže vrednu pobedu i izjednače se sa brojem pobeda sa Otavom (3-1).

Posle dve uvodne pobede Pitsburg Pingvini doživeli su drugi uzastopni poraz. Bolji od njih bio je domaći Vinipeg rezultatom 4:2. Iako su imali dva gola zaostatka domaći igrači uspeli su da preokrenu rezultat i zabeleže drugu pobedu uz isto toliko poraza.

Anahajm je na svom terenu doživeo katastrofu i izgubio od Vankuvera sa 5:0. najzaslužniji za pobedu Vankuvera nad Patkama bio je Mejson Rejmond sa dva pogodka. Bio je ovo prvi poraz Anahajma ove sezone uz dve pobede. S druge strane Vankuver ima skor od dve pobede i dva poraza.

NHL
Nju Džersi – Vašington 3:2 (1:0, 1:0,0:2, 1:0)
Boston – Njujork Ajlanders 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Bafalo – Karolina 1:3 (0:0, 0:0, 1:3(
Detroit – Minesota 5:3 (0:0, 4:2,1:1)
Tampa Bej – Otava 6:4 (1:0, 2:4, 3:0)
Vinipeg – Pitsburg 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Anahejm – Vankuver 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)


tagovi

Aleksandar OvečkinIlja KovalčukNju Džersi DevilsVašington Kapitalsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara