""
""

Krenula je priča: Benfika i Marko Janković!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.17. | 11:14

Iskustvo navodi na zaključak da bi Partizan mogao odlično da zaradi ako odluči da proda crnogorskog reprezentativca

Jesen procvata na evropskoj sceni mogla bi i te kako da bude berićetna po Partizan. Leandre Tavamba je prvi dobio ponudu neimenovanog italijanskog kluba vrednu 2.500.000 evra (crno-beli je odbili), Everton Luiz je interesantan strancima sa tri kontinenta, golman Vladimir Stojković nada se još jednoj epizodi u inostranstvu, međutim, kako ti obično biva najviše novca u klupsku kasu mogli bi da unesu mladi igrači. Jedan od njih je Marko Janković koji se nalazi na radaru - Benfike!

Uticajni O Žogo je plasirao, a svi portugalski mediji preneli vest, da se tamošnji šampion interesuje za krilnog vezistu Parnog valjka i da postoji šansa da ga angažuje već tokom januarskog prelaznog roka. List podseća da je Janković prošle zime otkupljen od Olimpijakosa za 500.000 evra i da je ugovorom vezan za Partizan od juna 2021, mada je svima jasno da su Orlovi dovoljno platežno moći da izdvoje novac za njegovo obeštećenje. Ne navodi se koliko ono iznosi.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 2709 Partizan - Crvena zvezda 1 (2,75), X (3,05), 2 (2,75)

O Žogo otkriva da su predstavnici Benfike nekoliko puta bili u Beogradu i da su oduševljeni Jankovićevim kvalitetima. Jasno je da postoji mogućnost da odmah krenu u realizaciju njegovog transfera, tim pre što nekoliko detalja navodi na zaključak da je takav scenario moguć. Prvi je saznanje da trener Rui Vitorija sve manje koristi Andriju Živkovića po krilnim pozicijama i da bi se njegovim eventualnim odlaskom (pominju se pozajmice Sevilji i Valensiji) otvorio prostor za crnogorskog reprezentativca. A drugi je činjenica da su iz Partizana na stadion Luž u bliskoj prošlosti odlazili upravo Lazar Marković, Andrija Živković (pošto mu je istekao ugovor) i Ivan Šaponjić.

Ne bi trebalo zanemariti i činjenicu da je Janković klijent agencije LIAN Sports, na čijem čelu je menadžer Falji Ramadani (u sjajnim poslovnim odnosima sa rukovodstvom Orlova) koji je u poslednjih nekoliko godina na Luž doveo Ljubomira Fejsu, Lazara Markovića, Luku Joviću, Filipa Đuričiča...

Sve u milionskim transferima, što otvara mogućnost da Partizan odlično zaradi. Pod uslovom da odluči da proda Marka Jankovića. Na drugoj strani je šansa da se kroz evropsko proleće i (za početak) dvomeč sa češkom Viktorijom iz Plzenja ne samo poveća vrednost svim igračima, nego i ostvari značajan sportski rezultat.

A to nema cenu.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

BenfikaEvropaMarko JankovićFK PartizanPortugalSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara