Lacio traži naslednika De Fraju, opcija je i: Čovek-povreda?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.03.18. | 12:25

Da li je baš on rešenje za odbranu Nebeskoplavih

Stefan de Fraj broji poslednje dane u Laciju. Njegov odlazak sa Olimpika je realnost, samo se poslednjih meseci diskutovalo o tome - pod kojim uslovima će holandski štoper otići?

U jednom momentu De Fraj je bio na pragu žvrljanja simboličnog ugovora koji bi Laciju doneo fiksno obeštećenje od 25.000.000 evra, sve u znak zahvalnosti što je klub uradio za njega u teškim vremenima, kada su mu povrede umalo osakatile karijeru. Odavno se šuška o prelasku u Inter, čak su svetlost dana ugledali i svi detalji predugovora, zbog čega su se odgovorni u Laciju bacili na potragu za pravim naslednikom. Lokalni mediji u Rimu tvrde da je među kandidatima, pored imena koja su se već pominjala, i - Holger Badštuber.

Izabrane vesti

Pomalo iznenađujuća vest s obzirom da su karijeru nekada ultratalentovanog nemačkog štopera obeležile razorne povrede. Posle neuspele pozajmice u Šalkeu, ali i godina muka u Bajernu, Badštuber je prošlog leta napustio Alijanc Arenu i okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa Štutgartom, za koji je odigrao tek 19 utakmica u svim takmičenjima. Povrede ga nisu zaobišle. Samo ove sezone već četrii puta pet puta je bio odsutan. Nisu to bile ozbiljni izostanci - dva puta po 11 dana, jednom dve sedmice, jednom dve i po nedelje i najviše čak 24 dana, krajem prošle i početkom ove godine. Problem je bio u aduktoru koji mu ne da mira.

Ali, u Laciju navodno veruju da mogu da pomognu Badštuberu, baš kao što su to učinili i De Fraju. Olakšavajuća okolnost za Nebeskoplave jeste da će na leto biti slobodan u izboru sredine. 

Postavlja se, ipak, logično pitanje: Da li je čovek-povreda pravi izbor za Lacio? Samo u ovoj deceniji van terena je zbog povreda proveo 1.177 dana! Ugrubo - nešto više od tri godine. A, kada bi se išlo u detalje i oduzimali dani između sezona i pauze u prvenstvima, ta brojka otišla bi daleko više. 

Foto: Action Images


tagovi

Holger BadštuberStefan De Fraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara