""
""

Laferti je heroj Severne Irske! A malo je nedostajalo da Mekgovern sve upropasti protiv Mađarske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 23:00

Šanse za plasman u baraž za EP sačuvala je Finska koja je na svom terenu savladala Farska Ostrva sa 1:0. Kao i pre tri dana protiv Grčke, heroj je bio Žoel Pohjanpalo u 23. minutu

Fudbaleri Severne Irske pred utakmicu sa Mađarskom imali su sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman na prvenstvo Evrope. Ipak, kako se odvijala utakmica na Vindzor Parku, kada je sudija svirao kraj u Belfastu, rezultat 1:1 domaćinu je delovao kao prava premija.

Izabrane vesti

Ne samo da je ostavio Severnu Irsku na čelnom mestu tabele F grupe kvalifikacija, već je zamaskirao i lošu partiju koja je pretila da preraste u katastrofu.

Kada se na to doda i da je Rumunija remijem bez golova protiv gostujuće Grčke propustila priliku da preuzme prvo mesto na tabeli, jasno je zašto su se navijači Severne Irske radovali po isteku 90. minuta.

A prethodno su zaplakali i počeli da čupaju sopstvenu kosu kada je u 74. minutu golman Majl Mekgovern posle ubačene lopte sa desne strane uhvatio, pa ispustio loptu a snalažljiv je bio Ričard Guzmič.

Korak dalje ka provaliji desio se u 83. minutu, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Kris Berd i tada je delovalo da domaćinu apsolutno nema spasa.

A onda na scenu stupio večita rezerva u Noriču, Kajl Laferti bio spretan pred golom Mađarske u trećem minutu sudijske nadoknade i sa par metara poslao jedan odbitak u mrežu. Inače, ovo mu je sedmi pogodak u kvalifikacijama za EP 2016. godine.

Priliku za popravni Severna Irska imaće u oktobru u sledećoj kvalifikacionoj utakmici kada dočekuje Grčku, a ako tu osvoje tri boda, osiguraće plasman na završni turnir. 

Šanse za plasman u baraž za EP sačuvala je Finska koja je na svom terenu savladala Farska Ostrva sa 1:0. Kao i pre tri dana protiv Grčke, heroj je bio Žoel Pohjanpalo u 23. minutu.

(FOTO: Action Images)


 


tagovi

reprezentativni fudbalMađarskakvalifikacije za EP 2016Kajl Laferti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara