Lalatović protiv prijatelja, Simo Krunić ponovo u Surdulici

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.10.18. | 08:18

Danas je na programu većina mečeva Superlige Srbije

Večiti rivali u borbi za titulu, tako je već decenijama, mada Radnički bar proklamativno ima ambiciju da se, bar za početak, umeša u borbu za drugo mesto. Realno je ipak najveće pitanje - osim onog šampionskog - ko će pored Crvene zvezde i Partizana narednog leta u Evropu. A sudeći po startu sezone, Radnički i Čukarički ubedljivo su najozbiljniji kandidati. Vodeća četvorka srpskog fudbala već se odvojila od konkurencija, a već u 13. kolu Superlige mogli bismo da dobijemo odgovor na pitanje koliko će to potrajati.

Prvo, Radnički čeka gostovanje na Banjici. Rad nije savladao Nišlije u poslednja četiri susreta, tri su izgubili, a i sada su u crnoj seriji od tri poraza. Ali u Crnotravskoj nije lako igrati.
"Čeka nas neugodno i teško gostovanje, jer ćemo odmeriti snage sa odličnom ekipom, koju sa klupe predvodi jedan od najboljih trenera u ligi Zoran Milinković. Rad je specifičan klub, meni jedan od najdražih u ligi, imaju sjajne navijače i ljude koji vode klup na čelu sa Urošem Tošićem, koji mi je veliki prijatelj. Zbog ljudi koji su predani tom klubu, od sveg srca želim da Rad ove sezone izbori mesto u plej-ofu. Po tradiciji i kvalitetu koji poseduje to svakako zaslužuje", rekao je trener Nišlija Nenad Lalatović.

Izabrane vesti

O samoj utakmici mladi strateg ističe da će Građevinari učiniti sve da se pred svojim navijačima iskupe za dva vezana poraza.
"Naša velika želja je da nakon današnje utakmice i dalje ostanemo na drugoj poziciji, jer to mesto apsolutno zaslužujemo. Mi nismo favoriti, a nije ni Rad. Šanse su 50:50 i pobediće ekipa koja bolje uđe u utakmicu. Rad ima nekoliko pojedinaca koji mogu da reše utakmicu jednim potezom i moraćemo da budemo oprezni. Suprotstavićemo se Radu u respektabilnom sastavu.

Radnički je ove sezone obrio mnoge rekorde, a taj podatak Lalatovića i njegove izabranike dodatno motiviše. 
"Statistika o najboljem startu u istoriji Radničkog nam ne stvara pritisak, samo daje dodatnu motivaciju. Meni je jako drago što je tako, jer kada sam došao nisam bio prihvaćen na najbolji način od strane dela navijača. Drago mi je što sa mnom kao trenerom i ovim igračkim kadrom koji posedujemo Radnički beleži najbolje trenutke u svojoj istoriji u nacionalnom šampionatu. To nam daje veći stimulans da beležimo još bolje rezultate", zaključio je Lalatović.

Sa druge strane, Čukarički posle debakla u kupu i poraza od lučanske Mladosti ide na noge Radniku iz Surdulice, koji je u proteklih devet kola osvojio dva boda, naspram 18 koliko su uzeli Brđani. Međutim, Čuka na poslednjih pet sudara s Radnikom ne zna za pobedu, izvukla je samo tri boda i ako sada želi da pokaže da je zaista iznad ostalih morala bi da prekine taj neslavan niz.
"Moramo da vidimo kako će ekipa reagovati na visok poraz od Mladosti. Ostaje nam da zaboravimo tu utakmicu i da se preorjentišemo na prvenstvo, s obzirom da nam je samo ono ostalo. Bio sam trener Radnika, znam šta nas tamo čeka, sigurno je da će to biti vrlo teška utakmica", istakao je trener Čuke Simo Krunić.

Imperativ pobede posebno se nadvio nad Vojvodinom, koja ima zicer u Novom Sadu protiv Dinama, a kako njeni prvi pratioci imaju mnogo teže zadatke (Mačva će s novim trenerom Darkom Tešovićem biti domaćin Crvenoj zvezdi, Rad ima taj Radnički, dok Bačku očekuje sudar s Proleterom u seriji od tri pobede) mogle bi Lale da se učvrste na osmoj poziciji. Znamo da ono znači plej-of, a kako Voša igra ove jeseni tek će morati da dokaže da joj je tu mesto.

SRBIJA 1 - 13. KOLO

Subota
13.00: (2,30) Zemun (3,05) Voždovac (3,15)
16.00: (1,30) Partizan (4,80) Napredak (9,50)
16.00: (3,45) Radnik Surdulica (3,30) Čukarički (2,05)
16.00: (4,30) Rad (3,45) Radnički Niš (1,80)
16.00: (1,20) Vojvodina (5,80) Dinamo Vranje (13,0)
18.00: (1,80) Bačka (3,35) Proleter (4,40)

Nedelja
16.30: (12,0) Mačva (5,50) Crvena zvezda (1,23)
18.00: (2,00) Mladost Lučani (3,25) Spartak Subotica (3,70)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjeNenad LalatovićSimo Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara