""
""

Lale idu u polufinale: Voša sve bliže evropskom trofeju, čeka se Zvezda!

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.03.15. | 21:59

Odbojkaši iz Novog Sada eliminisali su Galatasaraj (3:0, 15:11) i plasirali su se u polufinale odbojkaškog Kupa izazivača

Novosađani brane čast srpske odbojke! Vojvodina se plasirala u polufinale Kupa izazivača pošto je u Novom Sadu bila bolja od Galatasaraja u revanš meču četvrtfinala Kupa izazivača, a do trijumfa Lale su došle tek u „zlatnom setu“ koji su dobili s rezultatom 15:11. Čeka se još Crvena zvezda koja u sredu igra revanš protiv Ravene, a prvi meč u Beogradu dobili su crveno-beli (3:2), pa bi Srbija mogla da ima dva predstavnika u polufinalu Kupa izazivača.

Izabrane vesti

Galatasaraj je doputovao u Srpsku Atinu sa pobedom iz prvog meča u Istanbulu (3:1), ali to nije pokolebalo srpski klub koji je regularni deo susreta dobio posle izvanredne igre sa 3:0 (25:15, 25:17, 25:20). Međutim, kako su oba tima imala po trijumf, o putniku među četiri najbolja tima u Kupu izazivača odlučivao je takozvani „zlatni set“ koji dobija tim koji prvi dođe do 15 poena. Uspešniji kada je bilo najpotrebnije bili su Novosađani – 15:11 ostvarivši veliki uspeh plasmanom u polufinale.

Vojvodina će u polufinalu Kupa izazivača igrati sa pobednikom dvomeča Ankara (Turska) - Strojitelj Minsk (Belorusija). S druge strane, Crvena zvezda u sredu igra revanš protiv italijanske Ravene, pa bismo u polufinalu, a eventualno i finalu, mogli da gledamo dva srpska kluba.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaOK VojvodinaKup CEVOdbojkaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara