""
""

Las Palmas je ovo zaslužio! Hese odigrao utakmicu o kojoj je maštao, golman čašćavao Kodra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 20:25

Veliki preokret na Kanarima, Osasuna baš nema sreće

Las Palmas je u prošlom kolu dao tri gola Real u Madridu, bio nadomak pobede i morao da se zadovolji bodom... Ostavio je tada sjajan utisak i pokazao da zaslužuje bolji plasman na tabeli.

Izabrane vesti

Ali kada im se stavi breme favorita kao večeras, Kanarinci ulaze u problem. Večeras su plesali na ivici poraza od Osasune na svom terenu, ali su uspeli da naprave zaslužen preokret i da konačno upišu pobedu - 5:2. Zaslužili su je i u prošlom kolu u Madridu, a večeras su napokon došli do nje i prekinuli crnu seriju u kojoj su osvojili samo jedan bod na poslednjih šest mečeva.

Doduše, i žrtva je bila idealna. Osasuna je najslabiji tim u Primeri i odavno je otpisana. Ali večeras umalo da napravi iznenađenje uz pomoć mladog Kenana Kodra i domaćeg golmana Havija Varasa.

Počelo je idealno za domaćina na Kanarima...

Las Palmas je poveo lepim golom Hesea Rodrigeza. Kao najzvučnije ime u taboru Kanarinaca, Hese je postigao gol o kojem je maštao kao dečak. On je rođen u Las Palmasu, lokalni je miljenik, ali je kao talentovani klinac otišao u Real Madrid i nikada nije dočekao da debituje za Las Palmas i postigne gol. Prošle zime je insistirao da dođe u ovaj klub na pozajmicu iz Pari Sen Žermena. Odbio je mnoge bogatije i atraktivnije ponude, drastično smanjio platu i ispunio dečački san.

Danas je konačno postigao prvenac pošto je u sedmom minutu na asistenciju Vijere zakucao loptu u mrežu Osasune. Ali u nastavku je usledio šok...

Domaći golman Havi Varas je u 31. minutu ispustio loptu na nogu Kenana Kodra za izjednačenje, a šest minuta kasnije je očajno reagovao posle solidnog šuta istog igrača. Kodro je pokazao golgeterski gen slavnog oca Meha, ali golovi ipak idu na dušu Varasu.

Golmana Osasune su u drugom poluvremenu spasili njegovi siagrači. Livaja je izjednačio na asistenciju Rokea Mese u 55. minutu i krenuo je veliki preokret. Usledio je tragikomičan autogol Unaja Garsije posle bezopasne situacije. Potom je Roke Mesa povećao na 4:2 putem sa 20 metara, da bi tačku stavio Hese drugim na golom meču posle još jednog odličnog dodavanja Vijere.

PRIMERA - 26. KOLO:

Petak:

Betis - Sosijedad 2:3 (1:2)
/Mandi 16, Sanabrija 65 - Bautista 9, Prijeto 26, 72/

Subota:

Leganes – Granada 1:0 (0:0)
/Mačis 83/

Eibar - Real Madrid 1:4 (0:3)
/Penja 72 - Benzema 14, 25, Rodrigez 29, Asensio 60/

Viljareal – Espanjol 2:0 (1:0)
/Sorijano 45, Lopez 80 ag/

Barselona – Selta 5:0 (2:0)
/Mesi 24, 64, Nejmar 40, Rakitić 57, Umtiti 61/

Nedelja:

Hihon - La Korunja 0:1 (0:1)
/Moskera 45/

Atl. Madrid – Valensija 3:0 (1:0)
/Grizman 10, 83, Gameiro 48/

Las Palmas – Osasuna 5:2 (1:2)
/Hese 7, 87, Livaja 55, Garsija 70 autogol, Mesa 76 - Kodro 31, 37/

20.45: Bilbao - Malaga

Ponedeljak:

20.45: Alaves - Sevilja

 (FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraOsasunaMarko LivajaLas PalmasHese RodrigezEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara