Lavovi u krizi, Vesprem sprema osvetu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.11.18. | 10:25

Rajn Nekar Leven ima dva poraza u nizu. Posle početne krize budi se skupocena mađarska ekipa

Trenutak istine za Rajn Nekar Leven i Vesprem. Nemački i mađarski vicešampion igraju derbi dana u okviru devetog kola Lige šampiona. Oba tima ne igraju onako kako se očekivalo pre početka sezone kada su bili među glavnim kandidatima za završni turnir u Kelnu. Lavovi iz Manhajma su u krizi. Imaju dva vezana poraza. Prošle nedelje su razbijeni od šampiona Evrope Monpeljea, koji je tek u osmom kolu stigao do prvog trijumfa. Ipak, bolniji poraz za Rajn Nekar Leven bio je prošlog vikenda u Bundesligi kada je šampion Nemačke Flenzburg razbio ljutog rivala na svom terenu sa 27:20.

Vesprem je po imenima pre početka sezone bi viđen u borbi za titulu šampiona Evrope, ali skupoceni mađarski tim je imao potres na startu, kada je smenjen švedski stručnjak srpskog porekla Ljubomir Vranješ. Proteklog vikenda je ekipa nekadašnjih srpskih reprezentativaca Momira Ilića i Petra Nenadića pokazala da se budi. Razbijen je Kristijanštad i prekinut niz od dva poraza u evro eliti.

Izabrane vesti

Ova dva tima igrala su prošlog meseca u Vespremu i tada je Rajn Nekar Leven slavio tesno 29:28. Blagi favorit je nemački vicešampion, ali ne bi bilo iznenađenje da gosti slave. Imena zvezde gostiju - Arpada Šterbika, Lasla Nađa, Renea Toft Hansena, Kentina Maea, Andreasa Nilsena i dalje ulivaju strahopoštovanje. Poslednja dva međusobna susreta dobio je Rajn Nekar Leven, a pre toga Vesprem je bio u seriji od četiri susreta bez poraza (tri pobede i remi) protiv Lavova iz Manhajma.

U drugom meču dana u slabijoj D grupi, rumunski šampion Dinamo je veliki favorit protiv finskog Rihimana Koksa. Ekipa iz Bulkurešta se bori za prva dva mesta koja vode u narednu rundu pa trijumf ne bi trebalo da izostane. Neizvestan je najbolji strelac Dinama Amine Banur, koji nije igrao zbog povrede prošlog vikenda u Norveškoj, kada je Elverum pobedio posle drame 29:28. Gosti su samo jednom dobili u prethodna osam kola evro elite i to fenjeraša Tuna na svom terenu. Finski prvak ima najboljeg strelca Lige šampiona Nika Ronberga koji se dosad upisao 55 puta u listu strelaca, koliko je postigao i desni bek Vive Kjelcea Dovičabaeva Dušebajev.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo pobednici Grupa A i B. U prvoj nokaut rundi (baražu) igraće po pet ekipa od drugog do šestog mesta iz Grupa A i B, kao i dva najbolja tima iz slabijih Grupa C i D.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:30 9193 Dinamo Buc. - Cocks h 1 (-5.5) 1,95
Sre 19:00 9194 R.N.Lowen - Veszprem h 2 (-1.5) 1,75
Ukupna kvota3,41

LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO

GRUPA A

Sreda
19.00: (1,70) Rajn Nekar Leven (8,00) Vesprem (2,55)

Subota
15.00: Meškov Brest - Vardar
18.00: Vive Kjelce - Barselona

Nedelja
17.00: Monpelje - Kristijanštad

GRUPA B

Subota
17.30: Seged - PSŽ
19.15: Zagreb - Nant

Nedelja
16.50: Skjern - Flenzburg
17.00: Motor Zaporožje - Celje

GRUPA C

Subota
14.00: Čehovski medvedi - Tatran Prešov
17.30: Metalurg S. - Silkeborg
19.30: Sporting L. - Bešiktaš

GRUPA D

Sreda
18.30: (1,12)) Dinamo B. (13,0) Rihiman Koks (7,75)

Subota
16.00 Visla - Ademar

Nedelja
18.10: Elverum - Tun

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeVespremRajn Nekar Leven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara