""
""

Lazar Rosić isključen zbog dva identična faula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 23:26

Moreirense se „čupa“, Nasional ispao u Drugu ligu Portugala

Verovatno najlošija partija Lazara Rosića otkako je prošlog leta obukao dres Brage. Nekadašnji štoper kragujevačkog Radničkog i Vojvodine postao je tragičar svog tima koji je na gostovanju Moreirensu pretrpeo poraz na otvaranju 32. kola portugalske Primeire (1:2).

Sve zbog dva identična starta. U oba slučaja Rosića je pretrčao Brazilac Nildo Petrolina. Najpre u 21. minutu, onda i u 24. Naš defanzivac je koristio ruke da bi ga zaustavio. A tako ne može, pa sudija Manuel Mota nije imao kud. Morao je da ga isključi. Prvi put u elitnom rangu portugalskog fudbala, iako ne važi Rosić za grubijana, tek sedam puta do večeras u prvenstvu je zaradio žuti karton.

Izabrane vesti

Njegovo isključenje primoralo je trenera Brage da već u 29. minutu prinudno iz igre izvede drugog Srbina, napadača, Nikolu Stoiljkovića. Prethodno je zbog povrede teren morao da napusti i Crnogorac Nikola Vukčević. Previše malera za tim iz Kamenoloma, koji je, uprkos vođstvu, na kraju položio oružje.

Trijumf Moreirenseu, koji može da mu znači i opstanak, obezbedio je Brazilac Alan u poslednjem minutu. I na taj način matematički gurnuo Nasional u Drugu ligu. Traži se još jedan putniik u niži rang. U konkurenciji su Tondela i baš Moreirese, dok se Estoril čini sigurnim...

PRIMEIRA, 32. KOLO

Petak:

Moreirense - Braga 2:1 (0:1)
/Petrolina 76, Alan 90 - Horta 36/

Subota:

17.00 Boavista - Nasional
19.15 Pasoš Fereira - Feirense
21.30 Maritimo - Porto

Nedelja:

12.45 Sporting - Belanenses
17.00 Tondela - Vitorija Setubal
19.00 Gimaraeš - Aruka
21.15 Rio Ave - Benfika

Ponedeljak:

21.00 Estoril - Šaves

TABELA:


tagovi

PortugalLazar RosićEvropaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara