""
""

Lebron udario u “Tornjeve blizance”, Pejsersi opet prvi, odluka o prvom mestu pada u derbiju u subotu!

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.04.14. | 09:08

Ni 37 poena Lebrona Džejmsa ne pomaže protiv Memfisovih centara. Durant i Vestbruk sprečili Kliperse da im uzmu drugo mesto na Zapadu, mrtva trka Bulsa i Reptorsa, Atlanta beži Niksima dve pobede…

Majami je opet izgubio prvo mesto na Istoku. Šampion je poražen na gostovanju Memfisu koji se grčevito bori za ulazak u plej-of na Zapadu. Kada Memfisovi “Tornjevi blizanci” imaju svoje veče onda tu ne pomaže nikakva sila, pa makar se ona zvala i Lebron Džejms.

Izabrane vesti

Najbolji centarski tandem lige Zek Rendolf - Mark Gasol je bio zid u koji je šampion sinoć udario. Rendolf je imao 25 poena i 11 skokova, mlađi od braće Gasol je upisao 20 poena i 14 skokova. Kada na to dodamo njihovu prepoznatljivu igru u odbrani, možemo lako zaključiti na koji način je Memfis skinuo skalp šampionu. Sjajan je bio i Majk Konli strelac 26 poena. Na drugoj strani je Lebron sipao koševe, zaustavio se sa na 37 uz šut 14/23 (3/5 za tri), ali ni to nije pomoglo Hitu. Rašar Luis ga je ispratio sa 17, a Kris Boš sa 13 poena.

Majami ima još četiri meča do kraja regularnog dela šampionata, a imaju pobedu manje od Indijane koja je sinoć na jedvite jade savladala najgori tim u ligi - Milvoki! Doduše, Pejsersi su igrali bez petorice startera i najboljih  igrača (Hibert, Stivenson, Hil, Džordž, Vest). Polaganje Krisa Koplenda 1,2 sekunda pre kraja meča je donelo pobedu Pejsersima u Milvokiju koji su su iskupili za onu bruku protiv Atlante. Koplend je meč završio sa 18 poena, što mu je rekord sezone. Najbolju partiju u sezoni je pružio i argentinski veteran Luis Skola koji je ubacio 24 poena, a Evan Tarner je dodao jedan manje.

Odluka o lideru Istoka i prvoj poziciji pred plej-of će pasti u subotu ujutro kada se u Majamiju igra veliki derbi između  Hita i Pejsersa.

Džerald Grin je ubacio 21, a Goran Dragić 20 poena u trijumfu Finiksa nad Nju Orleansom kojim su Sansi ostali na osmoj poziciji na Zapadu sa pobedom više od Grizlija.

Pozicije pred plej-of popravlja i Vašington koji je posle produžetaka savladao Šalrot i izjednačio se sa njim na šestom mestu. Zanimljivo je da je u produžecima rezultat bio samo 7:1 za Vizardse, a viđen je samo jedan pogodak iz igre kada je Vašingtonov Kemba Voker pogodio za tri poena.  

Najbliži osmoj poziciji na istoku su košarkaši Atlante. Houksi su sinoć savladali Boston i imaju dve pobede više od Njujork Niksa. Seltiksi su u crnoj seriji. Ukupno deveti uzastopni poraz, a čak 13. na gostovanjima čime su oborili rekord franšize iz 1979. godine. Džef Tig sa 19 i Kajl Korver sa 17 poena su predvodili Houkse, na drugoj strani je Rondo ubacio 24 koša.

Oklahoma Tanderi su zagrmeli u Los Anđelesu i preslišali Kliperse sa kojim će se vrlo verovatno sudariti u plej-ofu u polufinalu. Povratak u petorku, Rasel Vestbruk je proslavio sa 30 poena, dok je Kevin Durant ovoga puta ubacio 27. Klipersi su imali šansu da se eventualnom pobedom izjednače sa Oklahomom u na drugom mestu, ali im ni 30 poena Blejka Grfiina i 25 poena Krisa Pola nisu bili dovoljni.

Trojkom Derela Rajta na 7,9 sekundi pre kraja meča, Portland je slavio protiv Sakramenta i nastavio da juri čevrtoplasirani Hjuston i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Bio je to jedini pogodak Rajta na meču! Oldridž je sa 22 koša vodio Blejzerse do šeste pobede u poslednjih sedam mečeva, Kazins je za Kingse upisao 30 poena i 12 skokova.

Hjuston je nije imao rešenja za sjajnog Rendija Foja koji je ukupno ubacio 30, a samo u drugom poluvremenu 24 poena za slavlje Denvera nad Rokitsima.

Neverovatni Žoakim Noa je upisao četvrti tripl-dabl u sezoni i vodio Bulse do pobede u Mineaopolisu. Francuz je imao 15 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Sada se izjednačio sa Stivensonom iz Indijane po broju tripl-dablova u sezoni, a Čikago je nastavio borbu sa Torontom za treće mesto na Istoku. Bulsi su za tri poena šutirali 11/23, Augustin je ubacio 21 poena, a Hajnrih 16 uz šut 7/9.

Kajl Louri je ubacio 29, a Jonas Valančijunas 26 poena za trijumf Toronta  nad očajnim Siksersima i ostaju sa istim brojem pobeda i poraza kao Bulsi, ali sa boljim međusobnim skorom. Louri se vratio na teren posle povrede kolena, a Valančijunas posle optužbi za vožnju u pijanom stanju.

NBA
Klivlend – Detroit 122:100
Orlando – Bruklin 115:111
Toronto – Filadelfija 125:114
Vašington – Šarlot 88:94 - posle produžetaka (87:87)
Atlanta – Boston 105:97
Memfis – Majami 107:102
Milvoki – Indijana 102:104
Minesota – Čikago 87:102
Nju Orleans – Finiks 88:94
Denver – Hjuston 123:116
Portland – Sakramento 100:99
LA Klipers – Oklahoma Siti 101:107


tagovi

Zek RendolfNBA ligaMark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara