""
""

Lešić pred put u Široki: Tamo gde je Zvezda pala mi moramo da se podignemo

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.01.14. | 15:02

''Ako ponovimo defanzivu iz prve utakmice, možemo da slavimo'', najavljuje krilni centar Radničkog gostovanje u Hercegovini

U prvoj utakmici u 2014. godini košarkaši Radničkog gostuju poslednjeplasiranom Širokom (subota, 19 sati), u derbiju začelja 15. kola ABA lige.

Sve četiri pobede u dosadašnjem delu sezone predstavnik Bosne i Hercegovine upisao je na svom parketu, pa je pred Kragujevčanima težak posao da naprave drugi brejk u sezoni.
U Širokom se ne mire sa statusom najslabije ekipe u regionu. U međuvremenu su doveli nekoliko igrača, promenili trenera, igra im se zasniva na kontanapadima, to iznose mladi igrači željni dokazivanja. Više im odgovara da igraju pred domaćom publikom, ali mi imamo svoju šansu u Širokom Brijegu, kao i nekoliko ekipa koje su ih već savladale kao gosti ove sezone. Čeka nas nezgodan teren, tamo je pala Zvezda, favorit za titulu ove sezone, tako da krećemo na put maksimalno oprezni“, rekao je krilni centar Radničkog, Sava Lešić.

Izabrane vesti

Najbolji strelac (16,64 po meču) i drugi najkorisniji igrač (indeks 19,07 po utakmici) dosadašnjeg toka ABA lige smatra da njegov tim može da ponovi dobru igru iz prvog meča, kada je ubedljivo slavio (75:55).
Presudno u dvorani Jezero bilo je naše zalaganje u odbrani, primili smo svega 55 poena. Ako ponovimo makar deo te defanzive, bez obzira na nezgodan teren, možemo da igramo egal utakmicu i da ponovo slavimo na kraju. Pobeda nam dosta znači, uspeh nad Cibonom dobio bi overu, garantovano bismo se podigli iz donjeg dela tabele“, kaže Lešič.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSava LešićRadnički NišKK Radnički KragujevacJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara