""
""

Liverpul dobija za džabe najboljeg štopera Bundeslige?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.15. | 08:56

Bild pod vinjetom ekskluzivno piše da će Jirgen Klop novu odbranu Redsa graditi oko Žoela Matipa

Posle novog debakla u Premijer ligi od Votforda (0:3) Jirgenu Klopu je jasno da pod hitno mora da pojačava nesrećnu odbranu Redsa! Sa Lovrenom, Sakoom, Škrtelom i društvom definitivno ne ide. Poslednjih nedelja dosta se pričalo o željama harizmatičnog stručnjaka, pominjao se srpski internacionalac Neven Subotić, ali Bild u današnjem izdanju donosi ekskluzivu i tvrdi da će Klop novu odbranu na Enfildu graditi oko 24-godišnjeg štopera Šalkea Žoela Matipa.

Nemački list ove svoje tvrdnje temelji na činjenici da Matipu na leto ističe ugovor, odnosno da je on pre nekoliko dana već odbio ponudu Šalkea da produži saradnju. Navodno, klub iz Gelzenkirhena bio je voljan da plati 14.000.000 evra za još četiri godine, što Matip nije prihvatio. Isti izvor navodi da je spremna i nova ponuda, ovoga puta uvećana za 2.000.000 evra, ali da će defanzivac Šalkea i nju odbiti jer ima poziv sa Enfilda.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju Liverpul za njih bi ovakava akvizicija bila idealna - ukoliko bi došlo do dogovora u januaru Žoel Matip bi pojačao Redse bez obeštećenja na leto, a to svakako nije mala stvara s obzirom da se radi verovatno o najboljem štoperu Bundeslige čija se vrednost procenjuje na oko 15.000.000 evra i to u momentu kada mu je ostalo još samo nekoliko meseci ugovora. U suprotnom da cifra bi sigurno bila barem duplirana. Pa još kad kupuju Englezi...

Za sada nije poznato da li postoji mogućnost da Matip već idućeg meseca pojača Liverpul. Sportski direktor Šalkea Horst Held izjavio je da će sudbina visokog defanzivca biti poznata posle nove godine.  

Žoel Matip je dete Šalkea. U klubu je od svoje devete godine i do sada je za prvi tim odigrao preko 200 utakmica. Standardni je član reprezentacije Kameruna... 

Pratite MOZZART i na Vajberu

(foto: Action Images)


tagovi

Žoel MatipPremijer ligaNemackameđunarodni fudbalLiverpulEvropaEngleskaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara