""
""

Liverpul ukrao napadača Čelsija! Klop plaća 10.000.000 za slobodnog igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.17. | 10:34

Izgleda da je poznato porvo pojačanje Redsa za narednu sezonu

Liverpul je na dobrom putu da završi prvo letnje pojačanje. I to iz Čelsija!

Izabrane vesti

Ostrvski mediji pišu da je slavni klub sa Enfilda postigao dogovor sa Čelsijevim talentovanim napadačom Dominikom Solanekom. Njemu na kraju sezone ističe ugovor sa Plavcima, njije postignut sporazum o nastavku saradnje i mladi napadače se dogovorio sa Redsima. Iako će on na kraju sezone biti slobodan igrač, Liverpul će morati da plati za njega oko 10.000.000 evra.

Prema zakonima u Engleskoj svakom klubu je zagarantovana naknada ako izgubi igrača koji je ponikao u njegovom pogonu i kojem je istekao ugovor. Istu stvar je Liverpul uradio sa Danijem Ingsom pre godinu i po dana. Igraču je tada istekao ugovor sa Barnlijem ali je Liverpul na ime kompenzacije morao da plati Barnliju 8.000.000 evra i obavezao se na dodatnih 2.000.000 evra kroz eventualne bonuse i 20 odsto od narednog transfera.

Solanke ima samo 19 godina i prošao je kompletnu Čelsijevu školu. Čim se pokjavio, etiketiran je kao velika budućnost engelskog fudbala, pa ga je čak tadašnji selektor Roj Hodžson kao 17-godišnjaka priključio treninzima A reprezentacije. U Čelsijevom maldom timu je blistao, ali u prvoj ekipi nije dobio šansu.

Kada su počeli pregovori oko novog ugovora, Solanke je Plavcima tražio ugovor vredan 50.000 funti nedeljno što na Stamford Bridžu nisu prihvatili. Međutim, prema pisanju ostrvskih medija Solankeu nije garantovana minutaža u prvom timu i zbog dobro poznate Čelsijeve politike da svoje talente godinama šalje na pozajmice i da se retko koji od njih vrati u Čelsi, igrač je rešio da pređe u Liverpul.

Jirgen Klop mu je obećao bitnu ulogu u prvom timu. Najverovatnije će biti zamena za Danijela Staridža koji će napustiti Enfild Roud na kraju sezone. Seltik i još neki premijerligaši su takođe želeli Solankea, ali njemu se najviše svidelo ono što mu je obećao Jirgen Klop

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulEvropaEngleskaDominik SolankeČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara