""
""

Ljorente ili Kerol: Kome će se ispuniti želja - Konteu ili Romanovoj Čeličnoj ženi?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.18. | 13:25

Alternativa je - Kristijan Benteke

Čelsijeva zamena za Mišija Batšuajija biće iz Londona, to je sve izvesnije. Samo se ne zna da li će to biti Endi Kerol ili Fernando Ljorente?

Izabrane vesti

Potraga za čovekom koji će biti glavna konkurencija Alvaru Morati pretvorila se u nemoguću misiju! Miši Batšuaji definitivno nije čovek po ukus Antonija Kontea, koji ga uopšte nije ni želeo na Stamford Bridžu, već sada bivši direktor Majkl Emenalo. Čelsi ove zime ima priliku da se reši Belgijanca, mamac su zagrizli Sevilja i Dortmund, ali se u slučaju nemačkog giganta čeka rasplet oko prodaje Pjer Emerika Obamejana. Arsenal još nije poslao zvaničnu ponudu, a Dortmund čeka bar 70.000.000 evra. Dok se zamena za gabonskog strelca traži u Batšuajiju, te Olivijeu Žiruu ili Fedoru Smolovu.

Ali ko će popuniti popuniti mesto momka koga su na Bridžu videli kao naslednika Didijea Drogbe? Da li će se ispuniti želja Antoniju Konteu ili Romanovoj Čeličnoj ženi Marini Granovskaji? Ili će se pak ići na prelazno rešenje?

I ptice na grani znaju da se Antonio Konte ne pita mnogo za transfere u Čelsiju, iako je po zvanju menadžer, čovek zadužen za sve bitne stvari oko prvog tima. U vreme mandata Majkla Emenala dovodili su se i prodavali raznorazni igrači kao na traci - neki su bili uspešni, mnogi nisu. Uglavnom, Kontea za ništa nije pitao, već je dovodio igrače koji su se njemu sviđali. Na primer, Konte je hteo Kulibalija, dobio je Luiza, takođe je hteo Ljorentea još pre dva leta, dobio je Batšuajia. I tako u krug... 

Italijan je letos odneo veliku pobedu jer je posle velikog sukoba Emenalo podneo ostavku i otišao u Monako. Ali Konteu je ostala Romanova žena od poverenja - Marina Granovskaja. Ona se odavno praktično za sve pita, ali je Emenalovim odlaskom ona dobila još veću slobodu. 

Ona, tvrde britanski mediji, želi Endija Kerola i zbog toga Konte gubi živce. On ne vidi engleskog napadača u svom timu, a smatra i da je previše da Čelsi za njega plati 35.000.000 evra. Čak ni manje, pošto je Kerolova karijera u padu. 

Konte opet želi svog čoveka od poverenja, s kojim je imao odličnu saradnju u Juventusu - Fernanda Ljorentea

Ugledni Independent javlja da je Konte pikirao svoju metu i da je spreman da učini Totenhemu uslugu i prebaci ga u komšiluk. Ljorente se nije naigrao u Totenhemu, što je i logično kad je zamena Hariju Kejnu, a nije se ni nadavao golova. Svega dva za 632 minuta u čak 22 utakmice. Nije se uklopio u Totenhemovom sistemu, a Konte veruje da bi kod njega mogao da procveta opet. Ne samo da bi Ljorente bio Konteova želja, već bi i kupovina iziskivala manje novca nego Kerolova.

Ljorente je viđen kao idealna taktička opcija u Čelsijevom sistemu i čovek koji bi odlično zamenio Moratu

Konte bi čak lakše "svario" i Bentekeov dolazak, iako mu ni on nije baš najdraži. Ali, iako je skup, u boljoj je formi od Kerola, pa i dalje važi za ozbiljnijeg napadača. Opet, Kristal Palas nema nameru da ga proda, pošto želi da izbori opstanak u Premijer ligi. 

Svakako, Čelsi je u ozbiljnom problemu. Počeo je da tone u očima navijača, javnosti i kritičara, a pokušaje da se dovede Kerol oni najžešći kritičari tretiraju kao "znak sunovrata kluba".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaKristijan BentekeKristal PalasFernando LjorenteEvropaEngleskaEndi KerolČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara