""
""

Ludi Reding! Jokan za dva minuta osetio snagu strašnog Brajtona, Njukasl bez Mitra pukao od davljenika

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.01.17. | 18:08

Neverovatan preokret u Bristolu, Aston Vila će teško do Premijer lige, Notingemu se smeši paklena borba za opstanak

Poslednji poraz Fulam je doživeo pre mesec i po dana od Brajtona i od tada je ušao u seriju nepobedivosti. Koja je trajala do danas. I opet je Brajton skinuo skalp četi Slaviše Jokanovića.

Izabrane vesti

Lider sa južne obale gazi sve pred sobom i današnjim trijumfom od 2:1 u gostima nad Fulamom u derbiju kola je zabeležio petu uzastopnu pobedu u Čempionšipu. Brajton zaista deluje kao kaznena ekspedicija. Fulam su savladali istim rezultatom kao kod kuće pre 45 dana, a ovo im je 18. uzastopna utakmica bez poraza.

Fulam je bolje igrao u prvom poluvremenu, imao bolje šanse i na početku drugog dela igre zasluženo poveo kada je Pjazon spakovao u mrežu dodavanje Karnija. Ali posle vodećeg gola, Jokanovićev tim kao da je prestao da igra fudbal i Brajton je krenuo svim silama napred. Za dva minuta su uspeli da okrenu. Prvo je Hemed pogodio sa bele tačke u 74. minutu pošto je Sigurdson skrivio penal, a minut kasnije je Dank režirao totalni preokret i pobedu Brajtona.

Brajton je ovom pobedom preuzeo čelo tabele od Njukasla koji je doživeo iznenađujući poraz na gostovanju davljeniku Blekburnu. Aleksandar Mitrović nije bio ni na klupi Svraka, Rafa Benitez je u drugom poluvremenu igrao sa Gejlom, Perezom i Marfijem u napadu, ali ni to mu nije pomoglo da izbegne minimalan poraz.

Junak Blekburnove pobede je bio Čarli Malgrou koji je postigao gol iz slobodnjaka u 74. minutu. Njegov drugi u sezoni i interesantno je da je oba dao protiv Njukasla. Svrake su bile bolji rival, više napadale, ali hrabri Blekburn je odoleo, a potom preživeo i šest minuta nadoknade vremena u kojoj je Gejl imao strašnu priliku za izjednačenje.

Ipak, meč dana je odirgan u Bristolu gde je Siti do 72. minuta vodio 2:0 protiv Redinga golovima Abrahama, a onda je usledio neverovatan preokret Rojalsa. Keli je smanjio deficit, da bi veteran Kermorgant u finišu meča pokazao da je i dalje tata-mata za Čempionšip. Izjednačio je u 86. minutu, a onda u drugom minutu nadoknade udarcem sa 20 metara pogodio za veliku pobedu Redinga koji sada kasni šest bodova za Njukaslom.

Isti broj bodova kao Reding ima i Hadersfilsd koji je golom Velsa u 81. minutu ostvario minimalnu pobedu u Viganu. Četvrtu u poslednjih pet kola u Čempionšipu! Bod manje ima Lids koji je sjajnom igrom u drugom poluvremenu iskoristio zicer protiv Roterama i slavio sa laganih 3:0 uz dva gola Krisa Vuda.

U okršaju nekadašnjih premijerligaša, Norič je deklasirao Derbi sa 3:0 uz het-trik portugalskog napadača Nelsona Oliveire i oživeo je nade o plasmanu u plej-of.

Iznenađenje je napravio slabašni Kardif koji je golom Ralsa u 16. minutu ostvario minimalac protiv Aston Vile koja je bila u usponu forme i sada je sve dalje od povratka u Premijer ligu.

Vladimira Stojkovića nije bilo na golu Notingem Foresta koji je doživeo čak četvrti uzastopni poraz i sledi mu grčevita borba za opstanak. Danas im je meru na njihovom stadionu uzeo Barnsli čiji kapiten Hurihejn je postigao jedini gol na meču u 81. minutu. 

ČEMPIONŠIP - 25. kolo

Ponedeljak:
Birmingem - Brentford 1:3 (1:0)
/Jutkijevič 23 - Hogan 54, Dejvis 73 autogol, Dženaris 87/

Blekburn - Njukasl 1:0 (0:0)
/Malgrou 74/

Bristol Siti - Reding 2:3 (1:0)
/Abraham 27, 47 penal - Keli 72, Kermorgant 86, 90+2/

Barton  - Preston 0:1 (0:1)
/Klark 45+1/

Kardif - Aston Vila 1:0 (1:0)
/Rals 16/

Fulam - Brajton 1:2 (0:0)
/Pjazon 55 - Hemed 75 penal, Dank 75 /

Lids  - Rotheram 3:0 (0:0)
/Bartli 47, Vud 66, 79/

Norič - Derbi 3:0 (1:0)
/Oliveira 15, 78, 80/

Notingem Forest - Barnsli 0:1 (0:0)
/Hurihejn 81/

KPR - Ipsvič 2:1 (1:0)
/Sila 30, Všolek 83 - Lorens 48/

Šefild Venzdej - Vulverhempton 0:0

Vigan - Hadersfild 0:1 (0:0)
/Vels 80/

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAston VilaBrajtonČempionšipDerbi kauntiEngleskaEvropaFulamHadersfild TaunJan KermorgantKardif SitiKris VudLukas PjazonNelson OliveiraNorič SitiNotingem ForestRedingSlaviša JokanovićTomer HemedVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara