""
""

Ludnica u Šefildu! Legendarni otac bi danas bio ponosan na sina... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.03.14. | 16:01

Bajka na Bramal Lejnu traje! Šefild Junajted je senzacionalni polufinalista najstarijeg takmičenja na svetu. Dva gola u dva minuta za ekipu koju vodi Najdžel Klaf, sin legendarnog Brajana...

Pre 35 godina legendarni Brajan Klaf je sa Notingem Forestom pokorio Evropu, a sledeće sezone je to isto ponovio. Popularni Šumari su jedinsten slučaj u Evropi kao jedini tim koji ima više titula evropskog prvaka, nego šampionskih titula u svojoj zemlji...

Izabrane vesti

Viš od tri i po decenije je prošlo od tih čudenih Klafovih godina u Notingemu, a jedan drugi Klaf je danas glavna tema na Ostrvu. Brajanov sin Najdžel je arhitekta fudbalske senzacije zvane Šefild Junajted. Popularne Oštrice su još jednom ove sezone zapanjile Ostrvo.

Klafova četa je srušila i sedmu prepreku u FA Kupu i napravila neverovatan uspeh plasmanom u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Govorimo o trećeligašu koji je do pre dva meseca bio na ivici ispadanja u četvrtu ligu, ali je u svetom engleskom takmičenju igrao neverovatno i izbacivao premijerligaše Aston Vilu, Fulam, potom favorizovani Notingem (gle ironije!) i danas  u četvrtfinalu Čarlton, koji je takođe rang iznad.

U roku od dva minuta, Oštrice su postigle dva gola i bacile u trans preko 30.000 frenetičnih navijača na Bramal Lejnu! Dva ne posebno lepa gola Flina i Brejforda u intervalu od 65. do 67. minuta su donela istorijsku pobedu crveno-belima.

Šefild Junajted je jednom bio prvak Engleske - pre 116 godina! FA Kup su ovajali četiri puta - poslednji put pre 94 godine! Zato je u vreme dominacije milijardera i mulitimilionera koji vladaju engleskim fudbalom, ovaj uspeh malenog Šefild Junajteda ravan senzaciji. Poslednji put kada je trećeligaš igrao polufinale FA Kupa, bilo je to pre 13 godina kada je Vikomb napravi sličan uspeh.

Ako ih žreb pogleda u polufinalu i ne dodeli im Arsenal, sve je moguće. Pa, i da možda Najdžel Klaf na Vembliju podigne najcenjeniji ostrvski trofej koji njegov slavni otac nikada nije osvojio iako je dva puta bio evropski prvak.

Prolaz u polufinale obezbedili su i fudbaleri Hala, koji su sa 3:0 rasturili Sanderlend golovima u samo devet minuta. Seriju je otvorio Dejvis u 68. minutu, da bi Mejler duplirao prednost u samo četiri minuta kasnije, da bi Frajat postavio konačnih 3:0 u 77. minutu.

FA KUP – ČETVRTFINALE

Subota:
Arsenal – Everton 4:1 (1:1)Ž
/Ozil 7, Arteta 68 pen, Žiru 83, 85 – Lukaku 32/

Nedelja:
Šefild junajted – Čarlton 2:0 (0:0)
/Flin 65, Brejford 67/

Hal – Sanderlend 3:0 (0:0)
/Dejvis 68, Mejler 72, Frajat 77/

17:05 Mančester Siti – Vigan

(FOTO: Action images)


tagovi

Šefild junajtedPremijer ligaNajdžel KlafEvropaEngleskaČempionšipBrajan Klaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara