""
""

Majstorija Gudelja iz slobodnjaka i Fišerov šmekerski gol da zaplaše PSV (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.15. | 21:41

Ajaks zadržao prvo mesto uoči velikog derbija Eredivizije

Nemanja Gudelj je prvi Kopljanik! Ajaks se učvrstio na prvom mestu holandske Eredivizije, a srpski vezista ponovo je pokazao koliko je bitan šraf u ekipi Franka de Bura. Četvorostruki šampion Evrope savladao je na svom terenu Groningen sa 2:0, uz sjajn pogodak bivšeg fudbalera AZ Alkmara i majstoriju Fišera u finišu utakmice - 2:0.

Momci sa Euroborga još jednom su pokazali da im izleti u Amsterdam nikako ne prijaju. ponovo nisu uspeli da postignu gol na ovom stadionu, tako da ostaju na samo jednom računajući poslednjih sedam sezona.

Izabrane vesti

Ajaks je poveo u 23. minutu. Prekršaj je dosuđen na dvadesetak metara, loptu je namestio Gudelj, lukavo šutirao i prevario golmana gostiju - 1:0. Pogodak kakav postižu samo majstori fudbalske igre, već treći u sezoni za našeg reprezentativca... 

Dugo je domaćin kontrolisao utakmicu i čuvao tih 1:0, sve dok u 80. minutu Danac Viktor Fišer nije stavio tačku na ovoj duel, otklonivši sve dileme oko pobednika. Sjajno je probio po boku, nasamario dvojicu defanzivaca Groningena i onda šmekerski bocnuo loptu preko čuvara mreže - 2:0.    



Ovo šesta pobeda Ajaksa u sezoni, dovoljno za zadržavanje prvog mesta nakon sedmog kola, i sjajna uvertira za ono što sledi u narednom (4. oktobar), a to je veliki derbi protiv aktuelnog prvaka PSV Ajndhovena...

EREDIVIZIJA - 7. KOLO

Subota:
Herenven - Vitese 0:0

Utreht - Kambur 3:3 (0:1)
/Jansen 53, 83pen, Barazite 72 - Ogbeče 27, 62, Van de Strek 70/

Ajaks - Groningen 2:0 (1:0)
/Gudelj 23, Fišer 80/

20.45: AZ Alkmar - Herakles
20.45: PSV - NEC

Nedelja:
12.30: De Grafšap - Viljem II
14.30: Fajenord - Zvole
14.30: Den Hag - Ekscelzior
16.45: Tvente - Roda

(foto: Action Images)


tagovi

UtrehtNemanja GudeljkamburHolandijaGroningenEvropaEredivizijaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara