""
""

Makabi krenuo u ofanzivu na Blata, na stolu 4.000.000 evra! Spremna i lista pojačanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.06.17. | 14:45

A na njoj imena dvojice srpskih igrača

Darušafakin megalomanski projekat doživeo je neočekivani kolaps već u drugoj godini razradnje. Generalni sponzor, kompanija Doguš, svoje finansije ubuduće će usmeriti ka Fenerbahčeu, kome će za naredne tri godine iskeširati astronomskih 45.000.000 evra. Veći deo aktuelnog igračkog rostera rasuće se, a to znači i odlazak Dejvida Blata sa mesta glavnog trenera. 

Izabrane vesti

Upravo ovaj rasplet, kao i činjenica da se Blat nalazi u Izraelu, podstakli su čelnike Makabija iz Tel Aviva da pokucaju na vrata trofejnog stručnjaka, sa namerom da ga vrate na mesto uspeha. 

Preliminarni, potom i zvanični razgovori dve strane već su obavljeni i Makabi je Blatu na sto stavio sledeću ponudu - na 4.000.000 evra za tri godine ugovora. To je oko 1.300.000 evra po sezoni. Blat bi klubu sa kojim je uzeo Evroligu 2014. godine morao da napravi određeni popust, s obzirom da u Darušafaki inkasira tačno 1.700.000 evra godišnje. 

U Makabiju se nadaju da će dobiti odgovor od Blata najkasnije do ponedeljka. Jer, u slučaju negativnog odgovora, mogli bi da se fokusiraju na druga potencijalna rešenja, ali i da krenu u realizaciju popunjavanja rostera za narednu sezonu. 

Inicijalna lista želja već postoji. A na njoj je prvo ime Bojan Dubljević. Odlični crnogorski centar odigrao je sezonu iz snova u Valensiji, a bio je i na pragu osvajanja Evrokupa. I pored toga Slepi miševi su uspeli da se domognu plasmana u Evroligu pošto su izborili mesto u finalu ACB lige, gde će se za titulu boriti sa madridskim Realom. 

Upravo tu i leži prvi problem za Ponos Izraela. Jer, baš zbog povratka u elitno takmičenje Valensija će se jako teško odreći prve udarne igle. 

Na spisku potencijalnih novajlija je i Aron Džekson. Posle neuspelog pokušaja da se odbrani evropski tron, iskusni univerzalac je došao na kraj puta sa Moskovljanima, pošto mu ističe ugovor. 

Makabi se nada da će uspeti da privoli Džeksona da dođe u Tel Aviv, a osim finansijski jakog ugovora Makabi će morati da ponudi Amerikancu i veliku minutažu i neku od jačih uloga u timu. 

Na pragu Makabija nalazi se i nekadašnji strelac Baskonije Darijus Adams. On je nedavno završio svoju kinesku avanturu i spreman je za povratak u Evroligu, a Makabi je već uspostavio kontakte. Adams godinama unazad važi za rasnog strelca i kvalitetnog plejmejkera. Koji je Kinu, doduše, izabrao samo zbog finansijskih razloga. 

Ukoliko ovaj posao ne bi bio završen, Makabi bi trebalo da krene po potpis Stefana Markovića. Srpski plejmejker odigrao je sezonu karijere u Zenitu i samim tim privukao pažnju najvećih evropskih klubova. Od CSKA, koji Markovića vidi kao zamenu za Teodosića, do Makabija. Ali, pita se i Zenit, koji bi rado voleo da vidi Markovića i naredne sezone na istom mestu. 

Od ranije je poznato i da je Nikola Milutinov visoko rangiran na listi potencijalnih pojačanja Makabija. Međutim, njegova situacija trenutno je vrlo zamršena i Ponos Izraela moraće da čeka definitivni rasplet. Naime, Milutinov se nalazi jako blizu odlaska u San Antonio Sparse, a pitanje njegovog odlaska u NBA ili ostanka u Evropi zavisiće od toga kako će Greg Popovič skockati roster i da li će u njemu biti mesta za talentovanog srpskog centra. 

Tek ukoliko bi se ispostavilo da bi Milutinov mogao da ostane, Makabi će krenuti u ofanzivu. Milutinov ulazi u poslednju godinu ugovora, ima solidnu sezonu u Olimpijakosu koju može da kruniše osvajanjem nove šampionske krune. Jedini način da Makabi privoli Milutinova da dođe u Tel Aviv jeste da ponudi mesto startnog centra i ozbiljan ugovor. 

A s obzirom na finansijsko stanje u klubu i činjenicu da je Makabi godinama unazad u strmoglavom padu, biće jako teško privoleti najjača imena da dođu. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan MarkovićNikola MilutinovMakabi Tel AvivEvroligaDejvid BlatDarijus AdamsBojan DubljevićAron Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara