"Ibrahimović je iz ove situacije pogodio za 1:0"
"Ibrahimović je iz ove situacije pogodio za 1:0"

Mančester je peti: Ibra - gol i asistencija! Mikijeva strela, a Sanderlend nije dao gol 10 i po sati (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.17. | 16:31

Vrlo diskutabilan odluka sudije koji je isključio Sebastijana Larsona, Crveni šavoli dobili 3:0

Ibrahimović je iz ove situacije pogodio za 1:0Jedan vanvremenski majstor na terenu, jedna diskutabilna odluka sudija i jedna normalna, lišena stresa, pobeda Mančester junajteda! Na gostovanju najgorem timu Premijer lige, Crveni đavoli su upisali očekivane bodove i makar do ponedeljka veče preskočili Arsenal, zaposevši petu poziciju na tabeli, pošto su savladali impotentni Sanderlend - 3:0.

Žoze Murinjo je tako produžio niz nepobedivosti svog tima na 21. prvenstvenu utakmicu, ali je još važnije da je napumpao mišiće pred sedmicu velikih izazova. A to su dueli sa Anderlehtom u četvrtak u Ligi Evrope i veliki derbi sa Čelsijem, naredne nedelje u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Mančester je dobro počeo utakmicu, prema očekivanju potisnuo rivala na njegovu polovinu, stezao obruč oko gola Džordana Pikforda i kad nije mogao iz izgrađenih akcija - a bilo ih je - poveo zahvaljujući fizičkim sposobnostima svog najboljeg, ujedno i jednog „pravog“ igrača, Zlatana Ibrahimovića. Na isteku pola sata „devetka“ Junajteda je zagradio loptu, napravio sam sebi prostor i onda snažno opalio desnicom u ugao. Tako lako izgleda, a zapravo je strahovito teško.

Bio je to Ibrin 28. gol u sezoni, kad se obračunaju sva takmičenja. Koliko je dominantan u odnosu na saigrače svedoči podatak da je do iste kote Vejn Runi došao u poslednjih 28 meseci i da je drugi strelac tima Huan Mata sa „samo“ deset pogodaka.

Gol MhitarijanaTrijumf Mančestera - koji je danas kao kapiten prvi put u karijeri predvodio Maruan Felaini - zapečatio je  u pretposlednjem minutu, na Ibrahimovićevu asistenciju, ali je veliki deo posla zavrpio Henrih Mhitarijan u prvom napadu na početku drugog dela. Kako vreme prolazi, tako Jermen potvrđuje da je igrač dostojan engleskog velikana, čim je počelo drugo poluvreme, u prvoj akciji gostiju na početku drugog dela - bez da je iko od Sanderlendovioh igrača dotakao loptu - novajlija iz Borusije Dortmund je zakucao u dalji ugao i tako svoj saldo obogatio osmim premiejrligaških hicem.

Sanderlend nije mogao da uzvrati. Tim Dejvida Mojesa nanizao je 630 minuta bez postignutog gola, čvrsto je zakucan za dno tabele i samo se čeka da i matematički ispadne u Čempionšip. Danas je bio u inferiornom položaju sve vreme, a posebno od završnice prvog dela kad je prestrogo isključen Sebastijan Larson.

TV snimak pokazuje da je startovao na loptu i tek onda je došlo do kontakta sa Anderom Ererom, sudija Kreg Poson se mašio za džep i izvukao direktan crveni karton, što je bio udarac od kojeg se Mojesova ekipa nije oporavila.

PREMIJER LIGA - 32. kolo

Subota:

Totenhem - Votford 4:0 (3:0)
/Ali 33, Dajer 39, Son 44, 55/

Mančester Siti - Hal 3:1 (1:0)
/El Mohamadi 31, Aguero 48, Delf 64 - Ranokija 85/

Midlzbro - Barnli 0:0

Stouk - Liverpul 1:1 (1:0)
/Volters 44 - Kutinjo 70, Firmino 72/

VBA - Sautempton 0:1 (0:1)
/Klasi 25/

Vest Hem - Svonsi 1:0 (1:0)
/Kujate 44/

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:2)
/King 42 - Smit 17 autogol, Azar 20, Alonso 68/

Nedelja:

Sanderlend - Mančester Junajted 0:3 (0:1)
/Ibrahimović 30, Mhitarijan 46, Rašford 89/

17.00: Everton - Lester

Ponedeljak:

21.00: Kristal Palas - Arsenal

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaHenrih MhitarjanMarkus RašfordPremijer ligaSanderlendZlatan IbrahimovićŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara