""
""

Markez od greške do trofeja sa Motorlenda

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 14:40

Horhe Lorenco je u borbi sa Valentinom Rosijem posle ključne greške Italijana sigurnom vožnjom prigrabio je drugo mesto u Španiji

Ono što je Mark Markez pokazao na autodromu Motorlend u Španiji spada u domen naučne fantastike za ostatak Moto GP družine. Španac je furuiozno ušao u trku, a zatim pogrešio pri izlasku iz krivine i zbog toga pao na peto mesto. To bi verovatno za mnoge bio kraj velikih ambicija, ali ne i za Markeza koji se vratio u igru, pretekao Meverika Vinjalesa, Horhea Lorenca, a na posletku i Valentina Rosija. Italijanski Doktor posle svega nije imao snage za više od treće pozicije. Pokušao je da se vrati u borbu za poziciju, ali se Lorencova strpljiva španska partija pokazala kao dobitna kombinacija kojom je na posletku razoružao Doktora, i naterao ga na grešku posle koje su sve pozicije na podijumu bile podeljene.

Izabrane vesti

Četvrto mesto u Španiji pripalo je Meveriku Vinjalesu, peti je Kračlou, šesti Dani Pedrosa, a sedmi Aleš Espargaro.

Vredno je spomenuti da je jako dobru partiju na Motorlendu pokazao Meverik Vinales. On je u prvom delu trke vozio solidne krugove, čak je i vodio, ali nije uspeo do kraja da iskorsti inicijalno dobru poziciju na stazi. Suzukijev motociklista poklekao je u borbi sa Valentinom Rosijem.

Ako bi svodili račune sa prethodne trke, onda se svakako može reći da se Mark Markez junački izborio za pobedu na domaćem terenu. Španac je dominirao na treninzima, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Markez uvek vozi rizično, to je jednostavno njegov stil, ima grešaka, a njegova borbenost ume da ga izdigne iznad vlastitih grešaka. To je uostalom pokazao i ovoga puta, ali i dokazao da Repsol Honda ima sjajno pripremljenu mašinu. Na početku sezone se činilo da je Movistar Jamaha perjanica kraljevske klase, ali se pokazalo da i Honda, kao i Dukati nisu za potcenjivanje. Hondin motocikl je na Motorlendu evdentno bio dorastao ulozi. Zato ispod podvučene crte ovoga puta možemo da konstatujemo da Markezova vožnja u kombinaciji sa Hondinim motociklom zaslužuje vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

REZULTATI

1. Mark Markez (Repsol Honda)
2. Horhe Lorenco (Movistar Jamaha)
3. Valentino Rosi (Movistar Jamaha)
4. Meverik Vinjales (Suzuki Ekstar)
5. Kal Kračlou (LCR Honda)
6. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
7. Aleš Espargaro (Suzuki Ekstar)
8.  Pol Espargaro (Monster Jamaha)
9. Alvaro Bautista (Aprilija)
10.Štefan Bradl (Aprilija) 

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMeverik VinjalesMark MarkezHorhe LorencoAleiš Espargaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara