"Markez nije znao na ciljnom pravcu šta ga je snašlo"
"Markez nije znao na ciljnom pravcu šta ga je snašlo"

Markez zaprepašćen: Nikada u karijeri nisam izgubio trku na stotinke!

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 13:24

„Po prvi put u karijeri vidim kako je izgubiti trku u poslednjih 50 metara, to ranije nikada nisam osetio“, iskren je Mark Markez

Markez nije znao na ciljnom pravcu šta ga je snašloŠpanski motociklista, Mark Markez je mislio da je završio posao kada je ispred nosa u poslednjoj krivini zatvorio Lorencu put i prolaz ka ciljnom pravcu...

Tu se Markez grdno prevario jer je "jamaha" čisto na mišiće bila brža i to za svega 0,019 sekundi, što je fotofiniš kakav Moto GP ne pamti. Španac je kvalifikacije završio na četvrtom mestu što mu nije omogućilo čist start. Uprkos toga Markez je već u trećem krugu uspeo da se nađe ispred Espargara koji je u tom trenutku bio na trećoj poziciji. U tim trenutcima Markezu se otvorio put ka poprištu dvoboja između Lorenca i Rosija, ali sve do Doktorovog debakla , i odustajanja dve "jamahe" su bile isuviše brze da bi ih ozbiljnije ugrozio.
„Po prvi put u karijeri vidim kako je izgubiti trku u poslednjih 50 metara, to ranije nikada nisam osetio. Mučio sam se tokom celog vikenda sa ubrzanjem i maksimalnom brzinom. Dao sam svoj maksimum, više i nisam mogao na ovoj trci. Pokušao sam da pobedim, ali me je Horhe nadmašio pomoću zavetrine. Mi i dalje moramo da radimo na ubrzanju, i  pokušaćemo da napravimo još jedan korak unapred na narednim trkama. U Muđelu se vratio stari Markez, koji zaboravlja na šampionat i odlučan je da napadne“, kaže Mark Markez.

Izabrane vesti

Koliko je „zavetrina“ pomogla Lorencu da na ciljnom pravcu bude bolji od zemljaka to ne znamo, ali je činjenica da je njegova brzina oscilirala od starta pa sve do cilja. Verovatan razlog za blagi pad temba Horha Lorenca su bile delimično istrošene gume, što je bilo očigledno po blagom propinjanju prednjeg dela motocikla u nekim trenutcima.

 (Foto: Action Images)


tagovi

Moto gpMark MarkezHorhe LorencoAleiš Espargaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara