""
""

GRUPA H: Mažić i Mesi heroji Barsine pobede nad Milanom, Ajaksova deca pokazala kako se igra fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.13. | 22:38

Srpski arbitar dosudio nepostojeći penal i priznao sumnjiv gol Busketsa za trijumf Katalonaca protiv Rosonera. Fenomenalan pogodak Ajaksa

Barselona je očekivano pobedila (3:1), Milan nije napravio iznenađenje na Nou Kampu, ali posle večerašnjeg okršaja dva evropska giganta neće se pričati o fudbalu i igračima, već o srpskom arbitru Miloradu Mažiću i njegovim pomoćnicima. Srpski arbitar je režirao konačan epilog. Doduše, nije lako suditi Barsi i Milanu par dana posle večitog derbija, ali Mažić je sve sjajno odsuđenje partije bacio u vodu posle ovog meča u Barseloni i pao na najozbiljnijem ispitu u dosadašnjoj karijeri.

Milan se pola sata grčevito branio na Nou Kampu, a onda je usledio najkontrovezniji detalj meča. Mažić je pokazao na belu tačku posle glume i pada Nejmara u šesnaestercu Rosonera. Mesi u svojoj 500. utakmici u karijeri nije propustio Mažićev poklon i sa bele tačke je najavio pobedu Barse. Samo devet minuta kasnije, nova kontroverzna i u najmanju ruku sporna situacija u kaznenom prostoru Rosonera. Ćavi je centrirao iz slobodnjaka, a Buskets iz blago rečeno sporne situacije (čini se da je bio u ofsajdu) udarcem glavom duplirao prednost Katalonaca.

Izabrane vesti

Milan je uspeo da se vrati u igru kada je Rikardo Kaka u finišu poluvremena prošao po levoj strani i naterao Pikea da zatrese sopstvenu mrežu.

Alegri je na poluvremenu ubacio Balotelija i donekle probudio Milan koji se do tada uglavnom koncentrisao na odbranu sopstvenog gola. Upravo je Baloteli stvorio jednu šansu Kaki, a potom i sam loše reagovao u dobroj prilici. Milan se otvorio i pokušao da dođe do remija, ali je kažnjen i trećim golom u Abijatijevoj mreži. Mesi je posle duplog pasa izašao sam na Abijatija i rutinski rešio pitanje pobednika. Nešto ranije, Nejmar je propustio stopostotnu šansu za Katalonce.

Barselona je jednom nogom u osmini finala, a Milanu ostaje borba za drugo mesto u grupi.

Situaciju je dodatno zakomplikovala minimalna pobeda Ajaksa u Amsterdamu nad Seltikom. Kopljanici su poptuno zasluženo savladali Kelte. Jedini, ali apsolutno fenomenalan gol na meču je postigao Šene. Ajaks je propustio sijaset šansi do pogotka Šenea u 51. minutu. Ajaksova deca su pokazala zašto se klub iz Amsterdama smatra fabrikom fudbalera. Neverovatna akcija i razmena pasova u kojoj je učestvovalo nekoliko domaćih fudbalera rezultirala je golom Šenea. Još jednom se dokazalo na Amsterdam Areni stasavaju fudbalski biseri.

BARSELONA – MILAN 3:1 (2:1)
/Mesi 30 penal, 83, Buskets 39 – Pike 45 autogol/

Barselona (4-3-3): Valdes – Alves, Pike, Maskerano, Adrijano – Buskets, Ćavi (od 88. Song), Inijesta (od 78. Fabregas) – Mesi, Nejmar (od 85. Pedro), Sančez

Milan (4-4-1): Abijati, Abate, Zapata, Mekses, Emanuelson - De Jong, Montolivo, Muntari, Poli (od 78. Birsa) – Kaka (od 84. Matri) – Robinjo (od 46. Baloteli)

AJAKS - SELTIK 1:0 (0:0)
/Šene 51/

Ajaks (4-3-3): Kilesen – Van Rajn, Veltman, Densvil, Boilesen – Klasen (od 82. Poulsen), Blind, Serero (od 72. Fišer) – Šene, De Jong, Sigtorson (od 90. Van der Horn)

Seltik (4-5-1): Forster – Lustig, Embrouz, Van Dajk, Izagire – Forest, Kajal (od 77. Ledli), Malgrou, Komons (od 81. Puki), Stouks (od 73. Borihter) - Samaras

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksEvropaKakaLase ŠeneLiga šampionaLionel MesiMilanMilorad MažićNejmarSeltikSerhio Buskets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara