""
""

Mega ima kvalitet, a Metalac nadu! Ali, ko je spremniji za finale?

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.02.16. | 09:48

Dejan Milojević očekuje napadački bolje izdanje njegovih pulena, dok u timu iz Valjeva jure iznenađenje

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća polako ulazi u završnu, ujedno i najzanimljiviju fazu takmičenja, posle koje će biti poznata imena timova dovoljno spremnih da odmere snage u finalnom okršaju, vrednom velike nagrade - Žućkove levice. Prvi put posle 2012. godine u polufinale nacionalnog kupa plasirali su se isključivo klubovi iz Jadranske lige, uprkos tome što je FMP imao šut za pobedu protiv Partizana, što je Borac žestoko namučio Metalac, a za nijansu manji otpor pružio je Konsantin protiv Mega Leksa. Za početak, u 17 časova na parket dvorane Čair istrčaće dva stara, ljuta rivala, koji su u poslednje dve godine zasladili užitak ljubiteljima Jadranske lige, svako na svoj način - Mega Leks će sa Metalcem juriti finale

(SVE KVOTE ZA MEČ POGLEDAJTE OVDE)

Mlada četa Dejana Milojevića skovala je plan za osvetu rivalu kojeg nisu savladali tokom cele 2015. godine, a bilans u godini za nama je - četiri vezana poraza. S druge strane veliko je pitanje koliko je energije ostalo u igračima Vladimira Đokića, pošto su otpor Borca slomili tek u produžetku. Za takav ishod najveće zasluge pokupio je tandem Jevtović - Rakićević, koji je zajedno ubacili čak 52 poena protiv čačanskog sastava. Iskusni krilni centar iskoristio je sve svoje veštine kako bi ekipu podigao na noge posle teškog nokdauna u prvom poluvremenu, dok je talentovani Rakićević pružio najbolju partiju dosadašnje karijere, uz prvi, možda i jedini tripl-dabl koji će biti viđen na turniru. Bez obzira na veliku potrošnju igrača Metalca strateg Mege je izuzetno oprezan pred veliki okršaj.
"Dobro poznajemo ekipu Metalca i verujem da nas očekuje težak meč. Dobili su nas u prethodna četiri susreta i izuzetno smo oprezni pred ovaj duel. Potrebno je da odigramo našu prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani i da budemo koncentrisano tokom svih 40 minuta. Ukoliko ispunimo zadatke koje smo postavili pred ovaj meč, verujem da ćemo se plasirati u finale", rekao je Milojević.

Dok su Rade Zagorac i Đorđe Simenunović iskočili u prvi plan protiv Konstanina, zapravo je mladi Ognjen Jaramaz bio igrač skriveni heroj Mege, pošto je u utakmici slabe napadačke realizacije Mege uspeo vešto da napravi balans između dve faze igre i slabo ofanzivno izdanje, gde se uklopio u sivilo kompletne ekipe, kompenzuje dobrom odbranom. Zbog toga je čvrsto držao konce u svojim rukama i gotovo da nije bilo napada u kojem lopta nije otišla preko njega u dalju realizaciju. On je poručio da je timu sada potrebna jedna sveukupno dobra partija kako bi se prešlo preko naredne prepreke.
"Metalac je u četvrtfinalu odigrao neizvesnu utakmicu protiv Borca gde je pobedio posle produžetka. Imali smo dan više za odmor ali će utakmica u polufinalu svakako biti teška. Biće potrebno da ozbiljno pristupimo meču od samog starta i uz agresivnu odbranu, kontrolu skoka i pametne odluke u napadu, verujem da možemo da dođemo do pobede", izjavio je Jaramaz.

Heroj Metalca nije bio ni svestan šta je uradio: Saigrači su mi rekli za tripl-dabl

Nepuna 24 sata po odigravanju napetog meča protiv Borca igrače Metalca čeka daleko veći i komplikovaniji izazov. Uprkos tome što su pred početak Kupa Radivoja Koraća govorili kako nemaju previše ambicija u kupu i kako ne bi bilo ništa strašno da takmičenje završe već u četvrtfinalu, oni su ipak pokazali ogromnu želju, pa čak išli i preko granice bola, samo kako bi savladali Borac. Jednostavno, nisu želeli da se ponovi prošla godina, što je posle trijumfa istakao i trener Vladimir Đokić.
"Sada želimo da se oporavimo i u subotu odigramo kvalitetno protiv vrlo jakog protivnika. Videćemo kako će to izgledati", kratko je poručio Đokić.

Kao da su donekle svesni da im se verovatno bliži kraj avanture u Nišu, ni igrači Metalca nisu previše najavljivali susret s Megom.
"Na nama je sada samo da probamo da iznenadimo Megu", poručio je Petar Rakićević, a sa njegovim stavom bio je saglasan ceo tim. Vredi pomenuti da je povredu kolena protiv Borca zaradio Dušan Kutlešić i veliko je pitanje u kakvom će fizičkom stanju biti protiv Mege, dok je klub u Niš stigao sa 11 igrača, bez slobodnog Borisa Bakića

Mega ima sve potrebne kvalitete da i treći vezani put overi plasman u finale turnira, Metalac samo nadu, pošto su veliki problemi zašli, poput virusa, duboko u klupske pore i trijumf nad timom iz Sremske Mitrovice uprkos pobedi u prvom delu sezone, kada je situacija bila za nijansu bolja, bila bi ravna iznenađenju. Ali, sport je to, zato svi vole to uzbuđenje i trenutke neizvesnosti. 

(FOTO: Metalac Farmakom/Foto studio Art)


tagovi

Vladimir ĐokićSrbijaPetar RakićevićOgnjen JaramazMetalac ValjevoMega LeksKup Radivoja KoraćaJadranska ligaDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara