""
""

Mesija Spaleti probudio i ukletog Džeka, Romina osma! Viola na pogon Teljo - Zarate prosula pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.03.16. | 17:00

Vatromet na Marasiju, Imobile i Ćerći kao nekad, ali ovog puta na suprotnim stranama

Lućano Spaleti je čudtovorac! Ne samo što je napravio kaznenu ekspediciju od one Garsijine Rome koja je ličila na razbijenu bandu, nego je i napravio još veće čudo. Naterao je Edina Džeka da daje golove!  

Izabrane vesti

Roma blista pod komandom novog trenera. Osmom uzastoipnom pobedom je prebolela Ligu šampiona i cementirala treće mesto, dok iz prijkrajka vreba kiks Napolija da pokuša da se probije i na drugu poziciju. Osma pobeda je ostvarena na Friuliju protiv Udinezea, rezultatom 2:1. Vučica je nastavila beg od Fiorentine i Intera, a Udineze sve dublje tone i pod ozbiljan znak pitanja stavlja prvoligaški status.

Kidisala je Roma od prvog minuta ka golu Karnezisa i posle tri dobre prilika zasluženo povela u 15. minutu. Strelac za nevericu: Edin Džeko! Ukleti Bosanac koji je donedavno promašivao prazne golove. Spaleti je čak i njega probudio. Džeku je to bio četvrti gola na poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Sjajno ga je proigrao Salah, a Bosanac je izbegao ofsajd zamku, produžio nogu i špicom gurnuo loptu u mrežu.

Roma kada povede kod Spaletija, onda je pola posla obavljeno. Udineze se nije video u prvom poluvremenu, zapretio je tek na početku drugog, ali ova nova Vučica i te kako ume da se brani i kontroliše rezultat. U 74. minutu je Pjanić lepo proigrao Florencija koji posle lažnjaka duplira prednost gostiju. Sve što je Udineze uspeo, bio je počasni gol Bruna Fernandesa u finišu meča, ali za nešto ozbiljnije je bilo kasno...

Roma odmiče, a Fiorentina sve teže prati. Viola je prosula dva boda koje nije smela. Protiv otpisane Verone se podrazumevala pobeda na Artemio Frankiju i do 87. minuta je izgledalo da će tako i biti, a onda hladan tuš - 1:1! Dugo su gosti odolevali na Frankiju, čak i pretili, da bi u finišu prvog poluvremena proradio tandem januarskih pojačanja. Kristijan Teljo je probio po desnom krilu i asistirao Mauru Zarateu koji se golom proslavio povratak u tim posle odrađene suspenzije. Imala je Viola još nekoliko prilika da prelomi pitanje pobednika drugim golom, ali je bila nonšalantna. I zaslužila surovu kaznu. Posle kornera Urbija Emanuelson, Eros Pizano je bio najviši u skoku i zadao fatalan udarac Ljubičastima koje bi ova dva izgubljena boda mogla skupo da koštaju. Roma im je pobegla za pet koraka, a Inter ih je sustigao.

Vatromet golova je viđena na Marasiju gde je Đenova od 0:2 stigla do 3:2 protiv Torina i treće uzastopne pobede na svom terenu. Grifoni se polako, ali sigurno vraćaju u formu, dok Torino igra sve lošije kako sezona odmiče. U centru pažnje su bili dvojica momaka koji su žarili i palili u dresu Torina pre dve godine, a onda su im se karijere sunovratile odlascima u borusiju Dortmund i Atletiko Madrid. Nekadašnji tandem Ćiro Imobile - Alesio Ćerći je danas opet bio u brzini, ali na suprotnim strana. Imobile je dva puta u prvih 15 minuta izbegao ofsajd zamke i sjajnom egzekucijom bacio Đenovu u probleme. Ali njegovi saigrači iz odbrane su sve pokvarili. Do kraja poluvremena, Molinaro i Ico su skrivili najstoržije kazne, a Ćerći dva puta bio precizan sa bele tačke. Konačan preokret i oduševljenje na Marasiju je doneo Luka Rigoni golom glavom posle asistencije Susa

I konačno u okršaju novajlija i davljenika koji se bore za goli život, Karpi je pobedio Frozinone 2:1 i opet oživeo nade o opstanku. I to golom Džonatana De Guzmana iz penala u 90. minutu pošto je prethodno Sodimo srušio Krimija i naneo veliku štetu svom timu kojem bi bod mnogo značio. Frozinone sada ima samo bod više od Karpija, a da je pobedio, mogao je da priđe Udinezeu na samo korak zaostatka. Prethodno je Bjanko doneo vođstvo Karpiju u prvom poluvremenu, da bi Dionizi sredinom drugog dela igre bio najsnalažljiviji pred golom domaćeg tima posle prekida za izjednačenje. 

SERIJA A - 29. KOLO

Petak:
Juventus - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Dibala 36/

Subota: 
Empoli - Sampdorija 1:1
/Laurini 82 - Kvaljarela 41/

Inter - Bolonja 2:1 (0:0)
/Perišić 72, D'Ambrozio 76 - Brijenca 90/

Nedelja:
Kjevo - Milan 0:0

Karpi - Frozinone 2:1 (1:0)
/Bjanko 27, De Guzman 90 penal - Dionizi 71/

Fiorentina - Verona 1:1 (1:0)
/Zarate 40 - Pizano 87/

Đenova - Torino 3:2 (2:2)
/Ćerći 20 penal, 45 penal, Rigoni 66 - Imobil 4, 15/

Udineze - Roma 1:2 (0:1)
/Fernandes 85 - Džeko 15, Florenci 74/
20.45 Lacio - Atalanta
20.45 Palermo - Napoli

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaUdinezeTorinoSerija ARomaMauro ZarateItalijaFrozinoneFjorentinaEvropaEdin DžekoĐenovaĆiro ImobileAlesio ĆerćiAlesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara