""
""

Mihajlović o Zvezdi: Imali su strance koji ne prave razliku! Neka čestitaju Partizanu

Vreme čitanja: 4min | uto. 06.06.17. | 19:56

„Teško mi je da to priznam, ali je tako“, poručio je legendarni as u Bijeljini

U protekle tri godine Turnir prijateljstva su posetili mnogi proslavljeni asovi i dali mu veliku podršku. Ta praksa nastavljena je i ove godine, kada smo već prvog dana turnira na terenima etno sela Stanišići videli Sinišu Mihajlovića i Slavišu Jokanović.

Sa Sinišom Mihajlovićem, nekadašnjim igračem Borova, Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, a potom i trenera Bolonje, Katanije, Fjorentine, Sampdorije, Milana i sada Torina, otvorili smo veliki broj aktuelnih tema. Od tek završene sezone u Seriji A, preko Crvene zvezde, pa do reprezentacije Srbije.
„Prvi put sam ovde, ali vidim da su ovde skoro svi najbolji klubovi iz bivše Jugoslavije. To je mnogo dobro za sve, pogotovo za ovu decu. Imao sam tu sreću da sam igrao prvenstvo stare Jugoslavije. To je bila kvalitetna liga koja je podrazumevala i putovanja u Mostar, Zagreb, Sarajevo, Split i mnoge druge gradove. Zato je za ovu decu mnogo važno da na ovom turniru vide gde se nalaze, da znaju da li su ispred ili iza ostalih, kao i šta treba da rade. Ali i da se istovremeno druže. Bilo bi lepo da se ovaj primer prenese i na seniore. Ali ne znam kada bi to realno moglo da se dogodi“

Izabrane vesti

Sezonu sa Torinom ste završili na devetom mestu. Da li ste zadovoljni?
S obzirom da su sve ekipe ispred nas imale bolje timove, a da smo mi imali bolji tim od klubova ispod, mogu da kažem da sam zadovoljan. Naš rezultat je realan odnos snaga i onoga što smo prikazali. Mogli smo da budemo neko mesto više, ali to nam sigurno ne bi pomoglo da uđemo u Evropu. Kada smo počeli ovoj projekat naš cilj je da to uspemo u dve godine. Jedna sezone je iza nas, sada ćemo da vidimo šta će da bude u prelaznom roku, da li ćemo uspeti da se pojačamo kako treba. Ako se te neke stvari poklope, mislim da možemo do Evrope“

Sudeći po reakciji, navijači su oduševljeni?
„Mnogo lepo su me primili u Torinu. Poslednji meč smo igrali pred 25, 30 hiljada ljudi na stadionu. Igrači su izašli da ih pozdrave. Ali, ja sam navikao da pred publiku izlazim samo kada nešto osvojim. Tako da sam u prvi mah ostao u svlačionici. Onda su me navijači zvali, pa smo napravili krug oko terena. Bio je to lep trenutak, bez obzira što nismo napravili neki veliki rezultat. Deveto mesto je bilo realnost. Ali, uvek smo igrali na pobedu. Torino je specifičan klub, sa specifičnim navijačima. Pre mnogo godina bio je najjači klub u Italiji, do nesreće u Supergi, kada je posle prijateljske utakmice protiv Benfike, u avionskoj nesreći stradala gotovo čitava šampinska generacija. Mi smo na neki način, sa našim mentalitetom, sa akcentom na napad, navijače podsetili na prošlost, u vreme kako je igrao Grande Torino. Vratili smo pobednički duh i navijači su to prepoznali“.

Da li ste imali vremena da ispratite finiš srpskog prvenstva u kome je vaša Crvena zvezda ostala bez titule i Kupa?
„Moram da priznam da slabo pratim domaći šampionat. Ali, vodim se logikom, da onaj ko osvoji prvenstvo, taj je najbolji, bez obzira šta se dešava. Zvezdaš sam i žao mi je kada vidim klub u lošem položaju. Za jednog navijača Crvene zvezde teško je to da kaže, ali Partizan je zaslužio. Po kvalitetu je bio ispred".

Kako ste videli tu završnicu?
„To su veliki klubovi i svaki ulazi u sezonu da osvoji nešto. A, samo jedan može to da uradi. Taj je zadovoljan, a svi ostali nisu. Ali, ako neko uzme duplu krunu, znači da je to zasluženo i treba da se čestita Partizanu. Istovremeno u Crvenoj zvezdi mora da se napravi analiza, da se vidi šta to nije funkcionisalo, šta treba da se uradi, a onda da se vuku potezi. Niko ne treba da bude sujetan i da misli da sve zna. Treba se spustiti na zemlju i videti kako dalje. Sve je to put do uspeha“.

Mitar Mrkela je novi sportski direktor, a na čelu struke je Vladan Milojević. Obojica su naglasili da će se osloniti na igrače iz sopstvenog pogona. Da li je po vama to put za bolje sutra Crvene zvezde?
„To radi mnogo klubova u Evropi zato što nemaju novac da kupe već gotove igrače. Trend koji sam video u Italiji, primetio sam i u Crvenoj zvezdi. A, to je da su igrali stranci koji nisu pravili razliku. Ako imaš stranca koji pravi razliku, treba da ga uzmeš. A, ako on to pak ne radi, a pri tome neko dete Crvene zvezde ne dobija šansu, to je onda velika greška. Uvek sam za mlade igrače, ali ne zato što su mladi, već ako imaju kvalitet. Svi su u nekom trenutku mladi, ali pitanje je procene koliko on može da napreduje. Ako ta procena postoji, uvek sam za to da se prvo stavi taj mladi igrač", dodao je Mihajlović.

(Foto Turnir Prijateljstva, ActionImages)


tagovi

turnir prijateljstva bijeljinaSiniša MihajlovićFK PartizanEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara