""
""

Milovanović pred dolazak na Marakanu: Zvezda je još jača nego jesenas, ali za nas je ovo najlakša utakmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 16:42

"Tačno je da se Zvezda pita u našem duelu, ali ukoliko budemo na potrebnom nivou, bez straha, pitaćemo se i mi", poručuje strateg lučanskog superligaša

Fudbaleri lučanske Mladosti su prvi deo Superlige završili na sedmoj poziciji sa 31 osvojenim bodom. Šef stručnog štaba ekipe iz Lučana Nenad Milovanović za MOZZART Sport ističe da će prolećni okršaji pokazati kako je protekao prelazni rok i kako su odrađene pripreme.
"Šta i kako smo radili pokazaće vreme i ne volim da pričam kako smo nikad bolje odradili pripreme. Za sve članove elite novi sistem takmičenja je velika nepoznanica. Uz to radimo u teškim uslovima, mislim na stanje terena i opštu besparicu, a i pitanje je za koji period treba tempirati pravu formu", rekao je Milovanović.

Izabrane vesti

Iskusni strateg podvlači da je ekipa na Ohridu imala odlične uslove i da je odigran popriličan broj kontrolnih utakmica.
"Sa Spartakom smo remizirali (0:0), Renovu pobedili (1:0), sa Borcem odigrali bez golova, od Javora izgubili (0:2), Gostivar dobili (1:0), sa Pobedom odigrali nerešeno i Surdulicom remizirali (1:1). Iz celih priprema je najbitnije da niko od igrača nije zadobio povredu i da su svi u konkurenciji za prvu prolećnu utakmicu".

Prolećna premijera nije mogla biti teža za Mladost - vodeća Crvenu zvezda na stadionu Rajko Mitić, pred najverovatnije velikim brojem gledalaca.
"Beograđani su apsolutni favoriti što pokazuje i tabela. Kolega Miodrag Božović je stvorio ekipu koja ima izražen pobednički mentalitet. Kvalitetno su odradili prelazni rok i mislim da još jači ulaze u nastavak prvenstva. Što se mojih igrača tiče ovo je za njih najlakša utakmica koju moraju da odigraju bez bilo kakvog pritiska. Tačno je da se Zvezda pita u našem duelu, ali ukoliko budemo na potrebnom nivou, bez straha, pitaćemo se i mi".

Kažete da je vaš rival jači nego minule jeseni, u Mladosti je bilo transfera u oba pravca.
"Teško je reći da li smo jači ili slabiji u odnosu na prvi deo sezone. Doveli smo određena pojačanja, ali igrači se lakše ili teže uklapaju u novu sredinu. Uz to stručni štab ima određene zahteve, iskreno još uvek nemam pravu sliku jačine tima. Na meni je da što pre uklonim sve uočene mane. Između ostalih angažovali smo Predraga Luku i Marka Zoćevića".

Jesen ste završili kao sedmi i dalje ostaje zadatak plasman u plej-of.
"Smatram da se malo više pravi tenzija oko plej-ofa, moja filozofija je da idemo korak, po korak, od meča, do meča, a sve ćemo sumirati na kraju kad se završi liga. Tad ćemo znati odgovor na pitanje da li smo bili uspešni ili ne", zaključio je na kraju Milovanović.

Utakmica između Crvene zvezde i Mladosti igra se u subotu od 14 sati

FOTO: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

SuperligaSrbijaNenad MilovanovićMladost LučaniFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara