"Milovanović i Babović"
"Milovanović i Babović"

Milovanović za MOZZART Sport: Nemam razloga da se svetim Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.13. | 13:19

"Dobio sam sve što su mi dugovali, nešto sam i oprostio. Ona mi je mnogo dala, vratio sam joj osvajanjem trofeja. Sigurno je da će raditi emocije, ali profesionalac sam i moram tako da se ponašam", kaže vezista Voždovca

Milovanović i BabovićVoždovac je pretio da postane Crvena zvezda u malom. Povratnika u elitno društvo vodi nekadašnji kapiten crveno-belih Nenad Lalatović, nedavno je stigao još jedan bivši vođa Dejan Milovanović, tu je i Rade Veljović koji je prošao omladinsku školu na „Marakani“, na pozajmici je Ognjen Ožegović, a možda će Zmajeve uskoro pojačati i Nikola Petković ili Miloš Dimitrijević. Tu razliku za sada je smanjio jedino Stefan Babović, bivši kapiten Partizana, a nije isključeno da na zimu stigne još neki njegov saigrač.

Milovanović je, uz Babovića, Đilasa i Veljovića, jedan od iskusnijih u timu. Grčka epizoda je završena tuđom krivicom i sada je spreman za novi početak u Srbiji.
„Bilo mi je lepo u Grčkoj. Panionis je bio ozbiljan klub, ekipa odlična, tu je bio i nama dobro poznat Rijera iz Černomoreca. Gurali smo dobro, ali se gazda povukao na početku prolećnog dela sezone i onda su navijači preuzeli klub. Raskinuta je saradnja sa svima koji su imali jake ugovore, tako da smo se mi posle snalazili kako smo znali i umeli. Radio sam tri, četiri meseca individualno, a onda počeo da treniram sa Voždovcem. Dobijao sam ponude iz Irana i Kazahstana, ali nisam želeo da trčim tamo za parama, tako da sam odlučio da ostanem među Zmajevima, pa ćemo videti na zimu“, počinje priču Milovanović za MOZZART Sport.

Voždovac po drugi put igra Superligu. Sada je klub mnogo organizovaniji, dobio je prelep i jedinstven  stadion na vrhu tržnog centra, a na premijeri protiv Jagodine došlo je čak 3.500 gledalaca.
„Ma kako to drugima zvučalo, Voždovac je veoma ozbiljan. Plata nikada ne kasni, preciznije uvek je na vreme, a to je u Srbiji retkost. Ekipa jeste neiskusna, mnogi momci prvi put igraju u eliti, ali uprkos tome u prva četiri kola pobedili smo Javor u gostima, odoleli Vojvodini, te osvojili pet bodova. Trener Nenad Lalatović je možda mlad, međutim, pokazuje da će biti odličan stručnjak“.

Cilj će svakako biti opstanak u eliti.
„Za početak opstanak, a videćemo kako će se dalje razvijati cituacija. Pojačali smo se sa Stefanom Babovićem, a ako nam se još priključi Nikola Petković ili Čava Dimitrijević, onda će to biti neka sasvim druga priča. Jurićemo što bolji plasman na tabeli“.
MilovanovićPosle reprezentativne pauze sledi gostovanje Napretku, a onda Crvena zvezda. Rastanak sa klubom u kojem je ponikao, prošao sve kategorije, zaigrao za seniorski tim i nosio kapitensku traku nije prošao baš najbolje. Pričalo se da nije trpeo konkurenciju junoše Srđana Mijailovića, ali je prava istina bila sasvim drugačija.  
„Šta je bilo, bilo je. Ne želim da se vraćam na sve to što se dešavalo. Nemam razloga da se svetim Zvezdi. Dobio sam sve što su mi dugovali, nešto sam i oprostio. Ona mi je mnogo dala, vratio sam joj osvajanjem trofeja. Sigurno je da će raditi emocije, ali profesionalac sam i moram tako da se ponašam. Sada igram za drugi klub i neće biti popusta“.

Iako su na „Marakani“ neki drugi ljudi, izostao je treći povratak u staro jato.  
„Bilo je poziva, ali želim mirniju sredinu, bez pritiska navijača i moranja da se uzme titula“, zaključio je Milovanović.

(FOTO: Star sport, MN Sport)

Izabrane vesti


tagovi

Dejan MilovanovićSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara