""
""

Mire Radović - broj jedan!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 13:00

Na listi je još jedan Srbin

Miroslav Radović je i definitivno ušao u anale poljskog fudbala!

Izabrane vesti

Srpski ofanzivac je sinoć postao stranac sa najviše utakmica u istoriji poljskog šampionata. Radović je u Pobedi Legije nad Zaglebjem upisao 244. prvenstveni meč i postao rekorder. Prestigao je Slovaka Pavola Stanoa koji je igrajući za pet različitih poljskih prvoligaša odigrao ukupno 243 utakmice. Na trećem mestu je još jedan srpski fudbaler  Aleksandar Vuković koji je igrajući za Legiju upisao 242 utakmice.

Radović se prošlog leta vratio u Legiju posle neslavnog perioda u Partizanu.  Prethodno je u Legiji igrao devet godina i stekao status miljenika navijača. Po mnogima, Radović je najbolji stranac u istoriji poljskog fudbala. Legiju je napustio zbog unosne ponude iz Kine gde je branio boje Hebeja. Potom je igrao za slovenačku Olimpiju, da bi se prošlog leta vratio u Partizan. I pogrešio!

U Partizanu je odigrao samo devet utakmica, etiketiran je kao jedan od krivaca za očajan start sezone crno-belih i ispadanje od Zaglebja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Partizanu nisu imali strpljenja sa njim i olako su ga pustili da se vrati u Poljsku.

Po povratku u Varšavu je opet zaigrao u nekadašnjoj formi i postao nosilac igre poljskog velikana. Igrao je u Ligi šampiona, dao je dva gola protiv Real Madrida i vrlo brzo opet stekao status kultnog igrača.

Sudbina je htela baš protiv Zaglebja obori rekord. Nije imao csreće da se upiše u listu strelaca u pobedi od 3:1 kojom je Legija nastavila šampionsku trku sa Lehijom. Inače, Radović je na pomenutoj utakmici igrao na poziciji centarfora. 

(FOTO: Action images)


tagovi

PoljskaMiroslav Radovićmeđunarodni fudbalLegijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara