""
""

Mire Radović: Krivo mi je bilo jedino kada sam odbio Crnu Goru - zbog Savićevića

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.17. | 09:25

"Jednog dana biću srećan zbog onoga što sam uspeo da uradim u karijeri, ali će me ta činjenica da nisam zaigrao za Srbiju terati da ipak žalim za nečim što nisam ostvario, a mnogo sam želeo", rekao je fudbaler Legije koji je imao i pozive reprezentacije BiH i Poljske

Miroslav Radović jedan je od retkih fudbalera koji je imao mogućnost da zaigra za četiri reprezentacije, a da to nije učinio. U Srbiji koju je jedino želeo - nije uspeo da zaigra u A reprezentaciji (igrao za mlade), dok je po sopstvenom priznanju odbio pozive čak tri nacionalna tima - Poljske, BiH i Crne Gore.

Ipak, želja da zaigra za Srbiju bila je jača od tih poziva.
"Jednog dana biću srećan zbog onoga što sam uspeo da uradim u karijeri, ali će me ta činjenica da nisam zaigrao za Srbiju terati da ipak žalim za nečim što nisam ostvario, a mnogo sam želeo", rekao je Radović za Kurir.

Izabrane vesti

Ko ga je sve zvao?
"Još na početku karijere želeli su me u BiH. Posle sam u dva navrata razgovarao sa Dejanom Savićevićem. Drugi put sam bio skoro i prihvatio da igram za Crnu Goru, ali sam ipak na kraju morao da mu se zahvalim. Jednostavno, prevagnula je moja želja da samo igram za Srbiju".

U igri je bila i Poljska u kojoj je Radović u klupskom fudbalu ostavio veliki trag igrajući za Legiju u kojoj je i sada.

Međutim, kada pogleda iza sebe, samo je Crna Gora imala realne šanse.
"Dugo sam u Poljskoj i oni su procenili da bih mogao biti od pomoći njihovom timu. Imao sam kontakt s predsednikom poljskog saveza i njihovom fudbalskom legendom Zbignjevom Bonjekom, ali sve se završilo na tome. Iskreno, krivo mi je bilo jedino kada nisam prihvatio Crnu Goru i to samo zbog Savićevića koji je sjajan čovek", zaključio je Radović.

(FOTO: Action images)


tagovi

Crna GoraEvropaMiroslav RadovićPoljskareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara