"Nemanja Krznarić"
"Nemanja Krznarić"

Mladost i Borac u glas: Nismo više druga liga!

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.08.14. | 18:59

U Lučanima savladan Napredak sa 2:1. Čačani slavili u Kragujevcu sa minimalnih 1:0

Nemanja KrznarićSuperligaški podvizi dojučerašnjih drugoligaša. Borac i Mladost ostvarili su pobede u prvim mečevima četvrtog kola srpskog prvenstva. Radnički 1923 i Napredak položili su koplja pred timovima koje su do juče "gledali sa visine".

Podvig Borca svakako je malo veći uspeh, iako je Radnički očajno ušao u sezonu posle organizacionog raspada tokom leta. Međutim, u Kragujevcu je svakako važio za favorita. I nije delovalo da će razočarati. Štaviše, ekipa Dragoljuba Bekvalca je odigrala verovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, kontrolisala je igru, stvarala šanse...  Početkom drugog poluvremena Lazar Arsić je bio sam na pet metara od protivničkog gola, ali se i danas odlični Nikola Petrić, verovatno jedan od najboljih golmana u ligi izvio koliko je dug i odbranio.

Izabrane vesti

I onda kazna za sve promašaje. Greška Predraga Jovića, pravovremen pas Dejana Đenića do usamljenog Stefana Milojevića, kojem nije bilo teško da sa sedam metara postigne odlučujući gol i Borac pomeri do kote od sedam osvojenih bodova. Radnički je, pak, ostao na jednom.
"I pre nego što smo stigli u Kragujevac znali smo da Radnički nema uigranu ekipu. I to smo i iskoristili", kratak je bio šef struke Borca Bogić Bogićević, dok je Vladimir Pantelić, pomoćnik u stručnom štabu Radničkog, imao identičan stav.
"Ovi momci koji su danas igrali prvi put su se zajedno našli na terenu, a opet su igrali lepo i stvarali dosta šansi. Jednostavno, nismo imali sreće".

Ništa bolji nije ni Napredak, koji je treći poraz u sezoni doživeo u Lučanima – 2:1.

Prvi gol posle izgubljene lopte na sredini terena. U jeku napada gostiju iz Kruševca. Mat u dva poteza -  Radomir Milosavljevića do Saše Jovanovića i 1:0.

Potom juriš ma gol Mladosti, ređale su se šanse pred Nemanjom Krznarićem, Ibrahima Mama Ndiaje je uzdrmao i prečku, ali ništa... Sve do 82. minuta kada je rezervista Miloš Bajić konačno pronašao put do mreže protivnika. Međutim, prerano je Napredak počeo sa slavljem, pa je samo dva minuta kasnije Milosavljević posle asistencije u statistički listić upisao i gol za prvenac Mladosti u povratničkoj sezoni u eliti.
"Fudbal je danas bio surov prema nama. Umesto da se kući vratimo sa tri boda ili barem bodom u džepu mi idemo praznih šaka. Moramo da iskoristimo ovu reprezentativnu pauzu da poradimo realizaciji, jer ovo što smo danas radiuli nije bilo na nivou elitnog ranga takmičenja", razočan je bio Saša Štrbac, asistent Branka Smiljanića u stručnom štabu Napretka.

Nenad Milovanović je, logično, bio mnogo bolje raspoložen.
"Utakmica koja je još jednom pokazala da su u ovoj ligi, osim  Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, sve ekipe izjednačene i da se mogu očekivati neizvesni mečevi u kojima će nijanse i sreća presuđivati... Kao večeras".

SUPERLIGA, 4. kolo:

Radnički Kragujevac – Borac Čačak 0:1 (0:0)
/Milojević 72/

Mladost Lučani – Napredak 2:1 (1:0)
/Jovanović 24, Milosavljević 84 – Bajić 82/

19.30: Radnički Niš – Donji Srem
19.30: Čukarički – Voždovac
19.30: Crvena zvezda – Spartak

Nedelja:
17.00: Rad – Partizan
17.00: OFK Beograd – Novi Pazar
19.00: Jagodina - Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Borac ČačakMiloš BajićMladost LučaniNapredak KruševacRadnički KragujevacRadomir MilosavljevićSaša JovanovićSrbijaStefan MilojevićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara