""
""

Moćna Zenitova legija stranaca melje, nesrećni Torino imao samo dva šuta... Van okvira gola! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 19:46

Rusi očitali lekciju Italijanima i jednom nogom zakoračio u četvrtfinale Lige Evrope

Posle ispadanja iz najlakše grupe u Ligi šampiona, Zenit nije ulivao veliko poverenje pred početak nokaut faze u Ligi Evrope. Ali lider ruske Premijer lige je raskrstio sa lošim evropskim izdanjima od jesenas i drži lekcije u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Bez većih problema su eliminisali budućeg holandskog šampiona PSV Ajndhoven, a večeras su jednom nogom zakoračili u četvrtfinale posle lagane pobede nad Torinom u Sankt Peterburgu - 2:0.

Torino je bio nagazna mina za mnoge favorite ove sezone i najprijatnije iznenađenje od svih italijanskih klubova u Evropi, ali večeras protiv Zenitove skupocene legije stranaca nije imao šanse. Čak je dobro i prošao s obzirom da je veći deo meča igrao sa igračem manje. Sa čak osmoricom skupocenih inostranih pojačanja poput Hulka, Vicela, Rondona ili Garaja, Zenit je bio klasa iznad popularnih Bikova.  

Još kada je Benasi u 27. minutu morao ranije na tuširanje zbog drugog žutog kartona, bilo je jasno da se Zenitu crno piše. Gol je visio u vazduhu, a Italijani su se zubima držali u utakmici. Do 38. minuta kada je Glik loše intervenisao posle udarca Smoljnikova i namestio otpadak Vicelu koji je Belgijanac lagano pretvorio u gol.

I drugi gol Zenita je bio otpadak. Ali, posle fenomenalne akcije i duplih pasova Danija i Hulka. Brazilca je zaustavila stativa, ali je na pravom mestu bio Kriišto i pogodio je nebranjenu mrežu.

Torino je bio bezopasan tokom celog meča, a koliko je bio u podređenom položaju najbolje gvori podatak da je za celu utakmicu imao samo dva šuta. Oba van okvira gola! Ceo meč za poraženi tim je odigrao Nikola Maksimović.

Osmina finala Lige Evrope (prvi mečevi)

Zenit - Torino 2:0 (1:0)
/Vicel 38, Krišito 53/

Briž - Bešiktaš 2:1 (0:0)
/De Suter 62, Reafelov 79 - Tore 46/

Ajaks - Dnjipro 1:0 (1:0)
/Zozulija 30/

Volfsburg - Inter 1:3 (1:1)
/Naldo 28, De Brujne 68, 76 - Palasio 6/

21.05: Everton - Dinamo Kijev
21.05: Fiorentina - Roma
21.05: Napoli - Dinamo Moskva
21.05: Viljareal - Sevilja


tagovi

TorinoRusijaLiga EvropeItalijaEvropaDomeniko KrišitoAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara