""
""

Mogu da ga nerviraju, ne mogu da ga pobede: Đoković u finalu Šangaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.13. | 12:21

Naš as savladao Congu 6:2, 7:5 i uprkos sudijskim greškama boriće se za titulu sa pobednikom meča Nadal – Del Potro

Još jedna pobeda i – titula! Novak Đoković je korak do odbrane trona u Šangaju! Najbolji srpski teniser je za manje od 24 sata savladao dvojicu Francuza i plasmanom u finale turnira koji je osvojio prošle godine pokazao da poredak na ATP listi nije jednak njegovoj formi. Drugi reket sveta je posle Gaela Monfila savladao I njegovog zemljaka Žoa Vilfreda Congu 2:0 (6:2, 7:5) i u borbi za pehar sasataće se sa boljim iz okršaja Rafael NadalHuan Martin Del Potro.

Ekspresno je Đoković stigao do 11. pobede u 16. susretu sa divom iz Le Mana, prepustivši mu svega četiri gema za nešto više od sat i 15 minuta igre.

Izabrane vesti

Naš as je sigurno servirao i odlično riternirao, što je za posledicu imali brzo vođstvo 3:0, od koga se Conga oporavio u narednom gemu, ali je Novak još jednom oduzeo server Francuzu i pametnom igrom, bez utroška velike energije, priveo kraju prvi set – 6:2.

Veći protivnik Đokoviću u drogoj deonici bio je sudija, koji je dva puta donosio nerazumne oduke na štetu našeg tenisera. Najpre je izgubio jedan čelndž na brejk loptu, posle nesporazuma sa arbitrom, koji je smatrao da je lopta završila u autu, a zapravo je Srbin bio taj koji je sklonio reket.
‘’Bio sam na lopti’’, jadao se Đoković, ali nije vredelo.

Još više se naš nas iznervirao, kad je pri rezultatu 4:2 za Đokovića, na servis Conge, sudija u stolici viknuo da je loptica završila u autu (Novak je i tad izmakao ruku), a Đoković se obrušio na arbitra:
’Čoveče, fokusiraj se, oduzeo si mi dva poena’’.

Kasnijim pregledavanjem snimka spornog detalja ustanovljeno je da je Srbin bio u pravu, ali ga ni sudijska nepravda nije sprečila da sjajno završi set i plasira se u drugo finale na azijskoj turneji, pošto je minule sedmice osvojio Peking.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

atpATP ŠangajCongaNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara