@Reuters
@Reuters

Moto GP planira start sezone u Herezu, čeka se odobrenje Vlade Španije

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.05.20. | 15:26

Istog meseca planirane su dve trke, 19. i 26. jula, kao i jedna u Superbajku

Posle višemesečnog odlaganja zbog pandemije korona virusa, sezona u Moto GP-u konačno bi mogla da počne u drugoj polovini jula trkom u Herezu. 

Nakon sastanka održanog putem video poziva, potpredsednik regionalne vlade Andaluzije Huan Antonio Martin, izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta i gradonačelnik Hezera Mamen Sančez uputili su predlog vladi Španije da dozvoli početak sezone krajem jula na stazi Herez – Anhel Nieto, i sada se čeka samo potvrda.

Izabrane vesti

Što se samih trka tiče, planirano je da se održe u dve uzastopne nedelje, 19. i 26. jula, što bi značilo da sezona počinje Velikom nagradom Španije i nastavlja se već za sedam dana Velikom nagradom Andaluzije. Pomenute tri strane takođe u planu imaju i trku u Superbajku, a datum predložen za njeno održavanje je 2. avgust.

Espeleta je još u aprilu bio optimističan po pitanju početka šampionata od jula. Za sada nisu poznati detalji na koji način bi trke bile organizovane, ali se pretpostavlja da bi na stazi bilo prisutno samo osoblje neophodno za organizaciju same trke, uz naravno vozače.

Sezona Moto GP-a trebalo je da startuje još 8. marta u Kataru, ali je početak odložen zbog izbijanja pandemije korona virusa, zbog čega su kasnije zatvorene granice, a samim tim zabranjena su i putovanja.


tagovi

Moto GPVN Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara