Aleksandar Prijović
Aleksandar Prijović

Može li Prijović da pokori Atinu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 13:14

PAOK na krilima Srbina gostuje Olimpijakosu u prvom velikom derbiju ove sezone

Atina će večeras ponovo biti fudbalski epicentar ludila, a veliki derbi grčkog šampionata između Olimpijakosa i PAOK-a (19.30) mogao bi da nam odgonetene ko je trenutno najbolji fudbalski tim u zemlji Helena.

Jer, i jedni i drugi su u top formi, imaju po četiri vezane pobede i samo činjenica da su Solunjanima oduzeta dva boda administrativno pred početak sezone omogućava Olimpijakosu da bude ispred njih na tabeli. Olimpijakos je u bodovnoj prednosti i ima gol razliku 9:1, ali ni PAOK sa 7:1 nije za potcenjivanje. Srba će biti na obe strane, Jagoš Vuković je standardan u redovima crveno-belih, dok je Aleksandar Prijović nezamenljiv u redovima crno-belih i obojica će biti starteri.

Izabrane vesti

Sa tri gola na tri utakmice Prijović je najbolji strelac PAOK-a ove sezone, a večeras će imati i "pomoć zemljaka", švajcarskih sudija. Naime, znamo da je srpski napadač rođen u Sent Galenu i bivši je reprezentativac Švajcarske u mlađim kategorijama, a pravdu na večerašnjem derbiju deliće mu upravo Švajcarci.

Trebalo je glavni sudija da bude Sandro Šarer, ali se on povredio pa je umesto njega u poslednjem trenutku uskočio zemljak Fedaji San.

Grci nisu zadovoljni, švajcarski arbitar na zameni retko sudi u Ligi šampiona ili Ligi Evrope pa će biti zanimljivo videti kako će proteći ovaj svojevrsni sudijski eksperiment. Inače, strane sudije su potrebne da bi se izbegle potencijalne kontroverze kojih je bilo isuviše prethodnih sezona.

Tradicionalno gledano, PAOK nema šanse da slavi u Atini, u seriji je od četiri vezana poraza, a poslednji put radovao se u decembru 2014. godine. Ali, ako proradi Prijović od koga se Atinjani plaše nije isključeno da tradicija bude srušena. Poslednji derbi u Solunu Olimpijakos je dobio sa 3:0, ali za zelenim stolom.

GRČKA 1 - 5. kolo

 

*Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Aleksandar PrijovićJagoš VukovićOlimpijakosPAOK Solun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara