""
""

Muta Nikolić: Ako se klinci napale, dobićemo Zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.17. | 13:33

„Više bih voleo pobedu nad Zvezdom nego nad Lokomotivom“, kaže Novica Veličković

Vreme je za derbi. Partizan sa novim timom i Miroslavom Nikolićem na klupi čeka sudar s Crvenom zvezdom. Kako ističe trener Partizana, ovo su utakmice koje se pamte celog života.

Biće to najveća utakmica naše košarke, prva ove sezone (ponedeljak, 21h). Vreme da vidimo kakav je odnos snaga.
"Došli smo do derbija. Mislim da ćemo biti spremni, imali smo nekih povreda. U Limož nisu krenula tri centra, igzbili bitku pod košem. Biće u stroju. Važno da odigramo dobro i stabilnije u odbrani, a u napadu da bude pas više. Rezultat će doći ako zaslužimo. Nema favorita u derbiju. Zvezda napravila jako dobar tim, po dva dobra igrača na svim pozicijama. Pretenduju na prvo mesto, oni, Budućnost i Cedevita. Ali, borićemo se, daćemo maksimum i pokušati da obradujemo navijače", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE 
(3,50) Partizan (16,00) Crvena zvezda (1,35)

Prema njegovim rečima, situacija sa povredama nije idealna.
"Ima dosta igrača koji zbog povreda nisu trenirali po sedam osam dana. Treba da stegnemo zube. Derbi je uvek inspiracija. To ostaje jednom u životu. Novica ima najviše iskustva, ne znam ni koliko ih je odigrao. Niko ne bi hteo da preskoči ovu utakmicu. Da ne bude da kukamo, spremni smo. Ko bude zdrav, igraće."

Motivacija igra veliku ulogu.
"Mi nemamo iskustva, osam ili devet igrača nije ni igralo ABA ligu. Da se baziramo na tome da će ti igrači da se napale, da budu borbeniji, da odigraju ratnički barem za nijansu više nego Zvezda."

Novica Veličković je veoma iskusan kada su ovi mečevi u pitanju.
„Poznato je značenje pobede u derbiju za navijače. Spremamo sa kao i za svaku drugu utakmicu. Zvezda popunjena na svim pozicijama, evroligaška ekipa. Dosta igrača iz Partizana nikad nije igrala ovakav meč. To je poseban meč, neće izostati borbenosti, to je sigurno“.

MOZZART izbacio kvote za večiti derbi! Zvezda je favorit

Dodao je da će važan deo pripreme biti skidanje pritiska s mladih igrača.
„Velika je nauka skinuti pritisak sa mladih igrača i breme koje ona nosi. Ovaj meč je specifičan, ali trudim se da kroz priču im na neki drugi način pokažem taj meč. Derbi je nešto što imaju možda samo dve, tri zemlje u Evropi. Treba da uživaju i pruže maksimum. Svi su svesni koliko je to velika utakmica. Najgore je da im sad nabacimo pritisak, samo da odigramo pametno“.

Partizan: Zagorac? Još nema ništa od toga...

Pobeda nad Zvezdom ili Lokomotivom?
„Više bih voleo pobedu nad Zvezdom nego nad Lokomotivom, ako bih birao“, rekao je Veličković.

Nikolić je imao šta da doda.
Ja biram obe pobede, pa imamo i Megu posle Zvezde i Lokomotive, tri utakmice jake. Pitanje koliko će ovi momci moći da izdrže“, zaključio je Muta.

Piše: Marko Protić


tagovi

EvropaJadranska ligaMiroslav Muta NikolićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara