"Okore, Džan, Mane i Hajdara"
"Okore, Džan, Mane i Hajdara"

Najbolji mladi igrači Premijer lige? Gledajte Liverpul, Njukasl, Arsenal...

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 16:50

Kurtoa, Belerin, Džan, Kutinjo, ali i Okore, Hajdara, Sami Ameobi...

Okore, Džan, Mane i HajdaraNajbolja? Dilema je, ali sigurno jeste najbogatija na svetu! I baš zbog toga mladi igrači će pre procvetati u Bundesligi ili Primeri no u Premijer ligi u kojoj su rezultat i profit na prvom mestu, pa se dečje bolesti ne trpe. Navijači međutim obožavaju mlade nade, pa se ugledni britanski Gardijan potrudio da uz pomoć portala specijalizobanog za statistiku WhoScored.com predstavi koji su to najbolji mladi igrači na Ostrvu.

Uslov je da su odigrali makar 10 prvenstvenih utakmica i da imaju manje od 23 godine. Samo četvorica su Englezi, preostalih sedmorica su u sadašnje klubove došli tek pošto su proslavili 16. rođendan što najbolje svedoči o tome da deca iz omladinske šole teško dobijaju šansu u eliti. Za mnoge ste mogli i da pretpostavite da će se naći na ovoj listi. Za neke ćete se verovatno iznenaditi. Ali da krenemo redom.

Izabrane vesti

Formacija je 4-4-2, a među stativama – ove nije bilo nikakve dileme – golman Čelsija Tibo Kurtoa oko čijeg će se izbora javnost verujemo jednoglasno složiti.

Na mestu desnog beka Arsenalov Ektor Belerin, 20-godišnji Španac zbog kojeg se nije osetilo odsustvo povređenog Metjua Debušija. Štoperski tandem čine Emre Džan, iako je on u Liverpul došao kao vezista, a već se dokazao i na mestu levog beka, te Džejms Okore, tamnoputi Danac (poreklom iz Obale Slonovače) u dresu Aston Vile. Kada kapitenu Vile Ronu Vlaru na kraju sezone istekne ugovor čini se da u Birmingemu neće imati glavobolju. Na mestu levog beka prvi od dvojice predstavnika Njukasla – Masadio Hajdara, koji je oberučke prihvatio šansu po odlasku Davida Santona i povrede Pola Dameta.

Kad je u pitanju vezni red, tu su Sadio Mane, strelac šest golova za Sautempton, Liverpulov plejmejker Filipe Kutinjo, Aleks Okslejd-Čemberlen iz Arsenala, te Sami Ameobi – još jedan igrač sa Sent Džejms Parka. Najviše igrača na listi ipak ima Liverpul. Pored Džana i Kutinja tu je brzonogi Rahim Sterling, kome bi društvo u napadu – naravno – pravio Hari Kejn, koji je sa 19 golova na deobi prvog mesta na listi najboljih strelaca Premijer lige (pored Dijega Koste).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tibo KurtoaSautemptonSami AmeobiSadio ManeRahim SterlingPremijer ligaMasadio HajdaraLiverpulHeri KejnFilipe KutinjoEvropaEngleskaEmre DžanEktor BelerinDžejms OkoraČelsiAston VilaArsenalAleks Okslejd-Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara