Najveća čast: Vlade Divac u Kući slavnih

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.19. | 09:35

Srpski as će se pridružiti Aleksandru Nikoliću, Bori Stanković i Draženu Dalipagiću u jedinstvenom društvu

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac biće izabran u Nejsmitovu Kuću slavnih u Springfildu za generaciju 2019, objavio je jedan od najbolje obaveštenih košarkaških novinara na svetu Adrijan Vojnarovski

Pozivajući se na izvore iz Internacionalnog komiteta, prvi operativac Sakramento Kingsa i jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena dobiće najveću košarkašku čast da postane deo jedinstvenog društva. Zvaničan prijem novih “stanara” u Kuću slavnih biće održan od 6. do 8. aprila u Mineapolisu tokom NCAA Fajnal fora. 

Izabrane vesti

Vlade Divac će tako postati tek drugi srpski košarkaš posle čuvenog Dražena Praje Dalipagića (2004) kome je ukazana ova neverovatna čast, a ujedno četvrti sportski radnik iz Srbije kome je tako nešto pošlo za rukom posle Profesora Aleksandra Nikolića (1998) kao jednog od najvećih trenerskih umova svih vremena i legendarnog asa Borislava Bore Stankovića (1991), jednog od najuticajnijih ljudi u razvoju košarke kroz istoriju. Podsetimo, iz regiona nekadašnje Jugoslavije svega četvorica igrača dobili su poziv u Kuću slavnih. Osim Dalipagića, tu su još i Dražen Petrović, Krešimir Ćosić i Dino Rađa od prošle godine. 

Vlade Divac je tokom prebogate NBA karijere nastupao zas Šarlot Hornetse, Los Anđeles Lejkerse i Sakramento Kingse. Karijeru je završio 2005. u Lejkersima, a u istoriji najjače košarkaške lige sveta ostaće upamćen kao jedan od svega sedmorice igrača sa bar 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Najbolje godine karijere proveo je u Sakramentu, kada je zajedno s Peđom Stojakovićem, Krisom Veberom, Majkom Bibijem, Dagom Kristijem i ostalima uveseljavao košarkaške mase na početku trećeg milenijuma, a Kingsi su igrali najlepšu košarku tog vremena. 

Poslednjih godina Vlade Divac obavlja funkciju Generalnog menadžera Sakramenta. 

 

Foto: Reuters


tagovi

Vlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara