""
""

Napoli ima neke čudne rezone: Ubacuju otkupnu kaluzulu od 8.000.000 evra, a letos odbili duplo više

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.16. | 18:45

Napolitanci svesno idu u finansijski minus

Napoli je prethodnog leta izgubio Gonzala Iguaina, ali je napravio mnogo dobrih poteza koji garantuju napredak kluba i još jači tim narednih godina.

Izabrane vesti

Pored toga što su doveli sjajna pojačanja poput Milika, Zjelinskog, Maksimovića, Roga ili Dijavare, Napolitanci su završili veliki posao i produžavanjem ugovor sa nekim nosiocima igre poput Hamšika i Kulibalija. Skoro cela kičma tima sada ima dugoročne ugovore koji ih vežu za Napulj u narednih nekoliko godina.

Jedini bitan prvotimac koji ima zavidnu mintažu, a bliži se isteku ugovora je španski štoper Raul Albiol. On je ove sezone treći po minutaži (ispred su samo Reina i Kulibali) a ugovor mu ističe narednog leta. Iako je Napoli doveo Maksimovića za veliki novac i planira da Srbin i Kulibali budu temelj odbrane narednih godina, Albiol je za sada standardan. Ili se čeka da se Srbin aklimatizuje i uklopi u novu sredinu.  Iako se znalo da Maksimović dolazi, Napoli je prethodnog leta odbijao ponude za Albiola. Valensija je baš bila zagrizla da vrati 31-godišnjeg Španca, ali je Napoli odbijao sve ponude od kojih je najviša iznosila 15.000.000 evra.

Mnogi su bili začuđeni tim potezom jer je klub ovog leta doveo i Empolijevog štopera Tonelija kojeg je Sari izmislio u Toskani. A tu je i Vlad Kirikeš što znači da Napoli ima petoricu kavlitetnih štropera. I pored svega, Albiolu je spuštena rampa za odlazak iako je on želeo da napusti Napulj.

Sada sa Apenina stižu vesti da je Napoli spremio novi ugovor u trajanju od četiri godine za Albiola. Uz povećanje plate, ali i zanimljivu klauzulu. Italijanski klub je izašao Špancu u susret tako što će mu omogućiti otkupnu klauzulu od 8.000.000 evra. Što znači da bi Valensija ili neki drugi zainteresovani klub mogli u januaru da otkupe Albiola za duplo manje novca od onoga što je Napoli odbijao letos.

Napolitanci su očigledno svesni mogućnosti da bi Albiol mogao da ode, ali trener Sari je insistirao na njegovom ostanku tokom ove sezone u kojoj klub sa San Paola igra Ligu šampiona, želi da se opet bori za Skudeto i za te naporne ispite mu je bio potreban što širi izbor igrača.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARaul AlbiolNapoliItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara